Ateliere DICE la Palatul Culturii din Iași în perioada 11 – 15 mai 2021

Săptămâna aceasta, echipa Atelierelor DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) vă așteaptă în Sala de Educație Muzeală a Palatului Culturii din Iași, de marți până sâmbătă, cu o nouă serie de activități dedicate copiilor și nu numai.

Atelierele sunt programate să se desfășoare astfel:

Marți, 11 mai, ora 14.00, „Tu, Eu, și Florile”, recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani (preț 15 lei/ persoană) – participanții vor vizita Expoziția „Maeștrii picturii românești în patrimoniul muzeului de Artă Iași”, urmând să realizeze o lucrare după modelul celor prezentate în expoziție.

Miercuri, 12 mai, ora 14.00, „Ceasul – o călătorie în timp”, recomandat copiilor cu vârsta peste 8 ani (preț 20 lei/ persoană) – participanții vor face o incursiune în Expoziția „RetroTehnica”, deschisă la Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, urmând ca în Sala de Educație Muzeală să decoreze și să asambleze un ceas.

Joi, 13 mai, ora 14.00, „Tainele ceramicii Cucuteni”, recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani (preț 15 lei/ persoană) – participanții vor vizita Expoziția „Cucuteni” din cadrul Muzeului de Istorie a Moldovei, urmând să dezvolte activitatea practică de pictat pe o suprafață ceramică în Sala de Educație Muzeală, în strânsă legătură cu informațiile primite în expoziție.

Vineri, 14 mai, de la orele 11.00 și 12.30, Atelier de scriere creativă – Poezie DADA, pentru grupa de vârstă 12+ ani (preț 15 lei/ persoană) – participanții vor vizita expozițiile deschise în cadrul Muzeului de Artă, urmând să desfășoare activitatea practică în Sala de Educație Muzeală, pornind de la o lucrare reprezentativă.

Sâmbătă, 15 mai, de la orele 14.00, Atelier de țesut la gherghef, pentru grupa de vârstă 6+ ani (preț 20 de lei/ persoană) – pe parcursul a 90 de minute, participanții vor vizita expoziția „Grindare, păretare, scoarțe. Povești țesute”, din cadrul Muzeului Etnografic al Moldovei, după care, în Sala de Educație Muzeală, vor țese propriile modele.

INSCRIERE

Numărul de participanți este limitat, evenimentele desfășurându-se în condiții de siguranță sanitară, conform normelor impuse la data desfășurării atelierului. Programările se pot face la tel. 0232 275 979, interior 116, e-mail: ateliereledice@palatulculturii.ro sau printr-un mesaj pe pagina de Facebook @Atelierele DICE, cu cel puțin o zi înainte.

DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) este un program de educație muzeală derulat de Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii din Iași. Atelierele tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural, comunicând într-o manieră atractivă informații despre acesta și transformând vizita la muzeu într-o experiență memorabilă.

INFO

Palatul Culturii

Piata Stefan cel Mare si Sfant nr. 1, Iasi

contact@palatulculturii.ro

Webwww.palatulculturii.ro

FBwww.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

Instagram: palatulculturii_iasi

YouTubePalatul Culturii

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: