Ateliere de mestesuguri traditionale pentru copii la Golia

afis-mestesuguri-resize

Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi în parteneriat cu Asociația “Art-Meșteșugurile Prutului“ Iași organizează activitatea  «MEȘTEȘUGURILE DE LA GOLIA » în INCINTA Mănăstirii Golia, în intervalul  3-8 august 2015.

Activitatea va consta în învățarea de către copii, băieți și fetițe,  a 4 meșteșuguri populare, sub îndrumarea a 4 meșteri populari. În ultima zi , 8 august 2015, copiii vor fi premiați și le vor fi înmânate diplome și premii. Meșteșugurile care vor fi deprinse de către copii sunt:

  • cioplituri în lemn cu inserție metalică(băieți)
  • împletituri din paie(băieți și fete)
  • împletituri din sfoară(fete)
  • execuție obiecte din mărgele(fete)

INSCRIERE

Taxa de participare este de 30 lei/copil. Sunt acceptați copii cu vârsta cuprinsă între 9 si 17 ani. Se dorește completarea unor grupe de câte maxim 10 copii/meșteșug. Înscrierile se pot face la tel.0332/408.549, zilnic, în intervalul 10-16 (luni-vineri), sau  10-14(sâmbătă, duminică) sau pe adresa de mail: centrul.promovare.turistica.iasi@gmail.com.

Este a doua ediție a acestei activități , anul trecut activitatea s-a desfășurat cu copii de la Centrul de Primire Copii în Regim de Urgență și cu copii de la After School “Doxamus “ Iași.

 

Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi a fost înființată în cadrul Proiectului „Reabilitarea și dezvoltarea turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia”, proiect premiat în anul 2012 cu premiul Uniunii Europene si al organizației europene Europa Nostra pentru Patrimoniul Cultural  la secțiunea CONSERVARE.

INFO

Asociația “Centrul de Promovare Turistică” Iași

E-mail: centrul.promovare.turistica.iasi@gmail.com;

Telefon: 0332/408.549

www.iasi-info.ro

PE ACEEASI TEMA:

Atelier de prins curaj @Bojdeuca lui Creanga

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Eunika – un spectacol in aer liber pentru toate varstele

Ziua Europeană a Limbilor la Casa Uniunii Europene de la Viena

Copiii olandezi descoperă limba română printre alte sonorităţi multilingve

Noaptea Albă a Galeriilor Iasi, 2017

Scrie un comentariu: