Ateliere de educație antreprenorială pentru copii la Iași: Punguța cu (mai mult) de doi bani

În zilele noastre, a fi educat din punct de vedere financiar este la fel de important ca a avea grijă de sănătate. Trăim într-o lume în care totul este într-o continuă și rapidă schimbare: tentațiile ne strigă din toate direcțiile, campaniile promoționale sunt omniprezente, cardurile de credit ne ademenesc, cumpărăturile sunt la un click distantă, dorința copilului de a avea ultimul model de “ceva” se face mereu auzită.

KEN Academy, program complex de educație financiară și antreprenorială pentru copii, organizează atelierele de educație financiară și antreprenorială pentru copii “Punguța (cu mai mult) de doi bani!” la Carturești – Palas Mall Iași, alături de ThinkOut și United Business Center Iași. Cursurile se desfășoară în perioada 18 – 21 octombrie și se adresează copiilor cu vârste între 8 și 11 ani.

Este vorba de patru ateliere în luna Octombrie prin care copiii învață prin joacă o serie de abilități ce îi vor ajuta în viața de zi cu zi: ce sunt banii, cum îi câștigăm, la ce îi folosim și cum îi gestionăm înțelept, de ce este important să avem un obiectiv de economisire.

  • Atelier 1: Eu ce fac cu banii? (Relația muncă-bani. Ne satisfacem toate nevoile și dorințele? De ce este important să ne stabilim un obiectiv pentru economisire? Unde ne păstrăm banii? Care este circuitul banilor?) / Joi (18 Oct) 18:00-19:30
  • Atelier 2: Cum îmi fac bugetul pentru o afacere? (Cum construim o afacere? De ce elemente trebuie să ținem cont când construim un buget? Cum ne putem transforma visul / talentul în realitate și să și castigăm bani din asta?) / Vineri (19 Oct) 18:00-19:30
  • Atelier 3: Limonada – Profitul. Costuri. Venituri. Preț de Vânzare. ((De unde cumpăr ce am nevoie? Ce preț de vânzare stabilesc? Eu cât câștig? Care sunt costurile ce mi le pot planifica? Cum ma influențează modul în care imi organizez veniturile, cheltuielile și implicit profitul?) /  (20 Oct) 10:30-12:00
  • Atelier 4: Antreprenoriat: Elementele unei afaceri ( have your own business) / (21 Oct) 10:30-12:00

Prin aceste ateliere 4, KEN Academy își proune să crească responsabilitatea financiară și socială a copiilor. Scopul programului este de a-i ajuta pe copii să-și dezvolte capacitatea de a lua decizii înțelepte din perspectivă financiară și totodată să-și dezvolte autonomia și un viitor financiar sănătos.

PARTICIPARE

Taxa de participare: 50 RON/copil/atelier. 200 RON/ copil/ Modul (4 ateliere * 90 minute). Dimensiunea grupei: 10 – 15 copii / grupă. Categorie de vârstă: 8 – 11 ani. Traineri: Luiza Apostu – antreprenor, trainer educație financiară și antreprenorială pentru copii, trainer dezvoltare personală copii.; Carmen Iorgulescu – coordonator KEN Academy, psiholog, antreprenor, trainer. Înscrierea se poate face la luizaapostu@kenacademy.org / carmeniorgulescu@kenacademy.org sau prin telefon la numerele: 0742 225 406 / 0723 600 341. Înscrierea este confirmată după achitarea cursurilor la care se înscriu copiii. Plata se va face în contul Asociației KEN Institute, cont ce va fi transmis în urma email-ului de înscriere.

 

KEN Academy este o organizație non-profit,  un program complex de educaţie financiară şi antreprenorială pentru copiii cu vârste între 7 şi 13 ani, dezvoltat de Asociaţia KEN Institute. Noutatea adusă de KEN Academy o reprezintă componenta aplicată a programului.

INFO

www.facebook.com/KenAcademy.org

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: