Ateliere de creatie cu si pentru copiii cu autism – 23, 30 martie

Ateliere de creatie cu si pentru copii cu autism

Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (A.N.C.A.A.R.) – filiala Iaşi organizează, cu sprijinul Atelierului de Creatie „Flori de Portocal”,  în cadrul Campaniei „Arată că isi pasă, un eveniment ce îsi propune cresterea vizibilitătii problematicii autismului, în scopul de a facilita integrarea socială a persoanelor care suferă de această tulburare si a familiilor acestora.

Evenimentul va avea loc în zilele de 23 si 30 martie 2014, începând cu ora 10.30, la sediul Atelierului de Creatie „Flori de Portocal” din Iulius Mall, demisol.

Acesta se va desfăsura sub forma unui atelier în care copiii cu autism, alături de copii obisnuiti, vor crea obiecte handmade ce vor fi oferite participantilor la seara caritabilă organizată în scopul strângerii fondurilor pentru amenajarea unei săli de terapie senzorială.

În cadrul atelierelor se vor distribui pliante si va putea fi vizionat un film cu informatii despre autism si despre activitatea asociatiei. Banii colectati în urma vânzării biletelor de participare la aceste ateliere, vor fi donati ANCAAR Iasi.

Campania „Arată că îti pasă” este, în acest an, la a VI-a editie si este organizată pentru a marca Ziua Internatională pentru Constientizarea Autismului, desemnată pe data de 2 Aprilie, de către Natiunile Unite.  În Iaşi sunt peste 300 de copii si 19 adulti cu autism aflaţi în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului. Dintre aceştia sunt puţini cei care beneficiază de terapii specifice, terapii care pot face ca aceşti copii să aibă o viaţă mai bună.

Autismul este o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologică ce îngreunează interacţiunea socială şi abilităţile de comunicare. Cauzele specifice sunt încă necunoscute, iar incidenţa autismului este în creştere. În prezent, 1 din 100 de copii este diagnosticat cu autism.

INFO

Atelierul Flori de portocal

Iulius Mall, demisol

Asociatia ANCAAR Iasi

www.ancaar-iasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: