Ateliere albastre – expoziție cu obiecte din lut realizate de tineri cu autism

Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România, filiala Iași, marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități într-un mod inedit: prin promovarea abilităților speciale ale tinerilor cu autism.

În acest sens, marți, 11 decembrie, de la ora 13:30, va avea loc expoziția ”Ateliere albastre”, la Muzeul Municipal Iași, prin intermediul căreia vor putea fi admirate obiecte din lut decorate manual de către tinerii afectați de TSA.

Prin această activitate, ne dorim să aducem mai multă vizibilitate publică problematicii cu care se confruntă persoanele care suferă de autism.

În perioada august 2018 – decembrie 2018 Ancaar, filiala Iași, a implementat proiectul ”Atelier de pictură pe lut pentru tineri cu autism”, finanțat de Primăria Municipiului Iași, în baza prevederilor Legii 350/2005 și 350/2006, privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Bugetul total al proiectului este de 36.450 lei dintre care 32.535 lei finanțare din partea Consiliului Local Iași și 3.915 lei procentul de co-finanțare din partea ANCAAR Iași.Scopul proiectului a fost de a furniza servicii sociale specializate inovative, pentru tineri afectați de Tulburări din Spectrul Autist și familiile acestora din Iași.

Una dintre activități a presupus organizarea unei vizite de lucru la centrul de olărit și pictură pe ceramică Cucuteni, pentru familiarizarea beneficiarilor cu specificul ariei de lucru. Pe parcursul implementării proiectului, tinerii cu autism au derulat activități de pictură pe lut, în cadrul atelierului de terapie ocupațională.

Beneficiarii direcți ai proiectului au fost 10 tineri diagnosticați cu autism care frecventează atelierul de terapie ocupațională a centrului ANCAAR Iași și 20 de familii care au copii diagnosticați cu autism, dintre membrii asociației.

INFO

ANCAAR – Filiala Iasi

Iasi, str. Apelor nr. 6, Punct termic

E-mail: contact@ancaar-iasi.ro

Website: www.ancaar-iasi.ro

Facebook: Ancaar filiala Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: