Ateliere de programare IT gratuite pentru tineri – ”CoderDojo”

Atelierul de programare CoderDojo Iaşi işi continuă parcursul, ultima intalnire din vacanta urmand sa aiba loc  sâmbătă, 26 august 2017, la noul sediul The Grape, ora 10:00. Cursurile au loc in ultima sambată din fiecare lună, de la ora 10:00 la 13:00.

Atelierul este dedicat copiilor şi tinerilor pasionaţi de IT, cu vârsta între 12 şi 17 ani, care vor învăţa să programeze, să dezvolte site-uri web, aplicaţii şi multe altele. Dojo-urile sunt iniţiate, conduse şi mentorate de voluntari.

CoderDojo este o mișcare internațională, inițiată în Irlanda, în anul 2011, cu scopul de a le oferi copiilor interesați contextul în care să poată învăța programare, într-un mediu informal, prin ateliere periodice, în afara programului sau curriculei școlare. În ianuarie 2015, CoderDojo număra peste 550 de dojo-uri, în 55 de ţări. În România sunt 14 dojo-uri, iar în Chişinău unul. Dojo-ul Iaşi @ TheGrape, care există din august 2014, a început cu sprijinul Romtelecom, iar apoi s-a mutat în business hub-ul The Grape.

Pe termen lung, CoderDojo îşi propune să crească interesul pentru cariere în domeniul IT şi să promoveze acest tip de cunoştinţe şi pentru restul domeniilor, astfel încât viitorii doctori, constructori, profesori şi alţi profesionişti să cunoască plusul de valoare pe care îl pot obţine prin software sau hardware.

INSCRIERE

Nu uitați să completați formularul de înscriere pentru a vă rezerva locul:goo.gl/forms/BledxfbZWp1wmEcJ2

INFO

coderdojo.ro

coderdojo.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “Ateliere de programare IT gratuite pentru tineri – ”CoderDojo””

  1. Hosting Deutschland says:

    Atos lanseaza proiectul Junior IT Club, prin care ?colile pot introduce cursuri gratuite de programare la gimnaziu

Scrie un comentariu: