Atelier de mărțișoare la Palat

În vechime, pe data de 1 martie, mărțișorul se dăruia înainte de răsăritul soarelui, copiilor și tinerilor. Atelierele DICE continuă la Palatul Culturii, cu tema dedicată mărțișorului, simbol al împletirii iernii cu primăvara, a reînoirii și a trezirii naturii la viață.

Astfel, se dă startul atelierelor de mărțișoare pe data de 23 februarie ca nu cumva să va prindă răsăritul zilei de 1 martie fără un mărțișor protector la voi, și continuă până pe 5 martie 2021. Vă invităm să povestim despre semnificația Sărbătorii Mărțișorului în expoziția „Sărbătoarea în sat. Spiritualitate și artă” și să confecționati  mărțișoare în sala de Educație Muzeală, pe care să le dăruiți celor dragi.

Atelierele se desfășoară de marți până vineri, de la orele 10.00 și, respectiv, 12.00. Durata unui atelier este de 60 – 90 minute, iar grupurile pot fi formate din maxim 20 de persoane.

BILETE

Biletul costă 10 lei sau 15 lei, în funcție de modelul ales, și include o scurtă vizită la Muzeul Etnografic al Moldovei. Participarea se face respectând normele impuse în contextul pandemiei. Pentru programări, ne găsiți la numărul de telefon: 0232 275 979, interior 116, sau prin mesaj privat pe pagina Atelierele DICE.

INFO

www.facebook.com/ateliereledice

PE ACEEASI TEMA:

Expoziția „Underground Iași – Istorii redescoperite”

Ateliere de lectură la Palat | „Paganini și capriciile magice”

Ateliere de lectură pentru copii: „Vivaldi și cele patru anotimpuri”

Ateliere de lectură la Palat: „Enescu și hora razelor de soare”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Live Music Experience | Arcu House of Beer

Wonders of Women | Little Texas

Dragobete Art. Ro 2021

Atelierul Artistului | Palas Iasi

Scrie un comentariu: