Atelier de lucru manual: Redu consumul, reutilizeaza, recicleaza

Sambata, 15 octombrie 2011, esti invitat la atelierul de lucru manual Redu Consumul, Reutilizeaza, Recicleaza, cu trei ore de activitati creative si recreative, de la orele 14 si 17, la Libraria Carturesti, str. Tudor Vladimirescu nr. 2, etaj 2.

Accesul la atelier este gratuit, iar participantii se pot inscrie trimitand un e-mail cu o scurta motivatie, ocupatia, virsta si datele de contact catre adresa contact@maibine.eu. Ulterior veti primi un mail de confirmare. Numarul de locuri disponibile este 20. Limita minima de varsta pentru participanti este de 14 ani.

In cadrul acestui atelier vom reutiliza si recicla deseuri de hartie, transformandu-le in obiecte decorative sau de utilitate precum bijuterii, inele pentru servete, pungi de hartie, plicuri pentru cadouri, suporturi si vase din hartii etc. Astfel, intr-o atmosfera informala si prietenoasa impartasim tehnici si idei creative si, mai ales, invatam cum prin gesturile mici de zi cu zi putem reduce consumul, reutiliza si recicla.

Materialele folosite in cadrul activitatilor de lucru manual sunt puse la dispozitie de catre organizatori, iar obiectele realizate vor fi valorificate ulterior de catre Asociatia Mai Bine. Participantii vor avea ocazia de a se deplasa de la o masa de lucru la alta, pentru a exersa fiecare activitate si pentru a opta pentru cea care li se potriveste sau ii atrage mai mult.

De-a lungul anului 2011 sunt organizate 10 ateliere de lucru manual, in a treia sambata din fiecare luna (cu exceptia lunilor de vacanta iulie si august). Scopul atelierelor este de a crea si confectiona produse cu utilitate, in baza a trei principii ecologice importante: reducerea consumului, reutilizarea si reciclarea.

Atelierele de lucru manual fac parte din editia a cincea a proiectului Iasi Recicleaza, implementat de Asociatia Mai Bine si Asociatia TERIS, in parteneriat cu organizatia Recolamp. Proiectul Iasi Recicleaza este una dintre cele mai mari campanii de sensibilizare a populaţiei ieşene cu privire la importanţa protejarii mediului natural iniţiata de societatea civila la nivel local.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: