Atelier de lectură: „În lumea poveștilor muzicale”

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe, având ca partener Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, organizează un nou atelier de educație muzeală la Palatul Culturii din Iași, sub genericul DICE: Distractiv – Interactiv – Creativ – Educativ: „În lumea poveștilor muzicale”, adresate copiilor cu vârsta de peste 6 ani.

Atelierele vor consta în lecturi din volumele semnate de Cristina Andone, apărute la Editura „Nemi” în colecția „Povești din Pădurea Muzicală”. Lecturile vor fi susținute de dr. Daniela Ciocoiu, profesor de canto la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași.

Primul eveniment din această serie va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie 2019, începând cu ora 16.00, în Sala de Educație Muzeală. Invitata specială a acestei ediții este autoarea „Poveștilor din Pădurea Muzicală”, Cristina Andone (București), care va vorbi despre această colecție, reprezentând o serie de povești pentru copii, ale căror personaje principale sunt cei mai mari compozitori ai lumii. Cărțile, ilustrate de Adriana Gheorghe, Sebastian Oprita și Thea Olteanu, îi vor „împrieteni” pe copii cu muzica clasică, oferindu-le, într-un mod accesibil, informații esențiale pentru cultura lor generală.
Organizate cu scopul de a valorifica patrimoniul muzeal și din perspectiva formării culturale, Atelierele DICE abordează teme ce se regăsesc în expozițiile temporare, deschise la Palatul Culturii din Iași.

INTRARE

Participarea la atelierele de lectură se va face pe baza unui bilet la Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, al cărui specific se pliază pe tema acestei activități, muzeul deținând o impresionantă colecție de automate muzicale. Prețul unui bilet este de 12 lei pentru adulți/ 3 lei pentru elevi și va asigura accesul în muzeu și atelier.

INFO

Palatul Culturii

Piata Stefan cel Mare si Sfant nr. 1, Iasi

contact@palatulculturii.ro

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

PE ACEEASI TEMA:

Ateliere de lectură pentru copii: „Vivaldi și cele patru anotimpuri”

Ateliere de lectură la Palat: „Chopin și balada stropilor de ploaie”

Atelier de mărțișoare la Palat

Ateliere de lectură la Palat: „Enescu și hora razelor de soare”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Mărțișoare Folclorice | CCS Iasi

Wicked Blues | Chez Les Amis

Roaring 20’s- Andrew Bidi

Flori, fete și delicatese | Restaurant Liria

Scrie un comentariu: