Atelier de lectură: „În lumea poveștilor muzicale”

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe, având ca partener Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, organizează un nou atelier de educație muzeală la Palatul Culturii din Iași, sub genericul DICE: Distractiv – Interactiv – Creativ – Educativ: „În lumea poveștilor muzicale”, adresate copiilor cu vârsta de peste 6 ani.

Atelierele vor consta în lecturi din volumele semnate de Cristina Andone, apărute la Editura „Nemi” în colecția „Povești din Pădurea Muzicală”. Lecturile vor fi susținute de dr. Daniela Ciocoiu, profesor de canto la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași.

Primul eveniment din această serie va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie 2019, începând cu ora 16.00, în Sala de Educație Muzeală. Invitata specială a acestei ediții este autoarea „Poveștilor din Pădurea Muzicală”, Cristina Andone (București), care va vorbi despre această colecție, reprezentând o serie de povești pentru copii, ale căror personaje principale sunt cei mai mari compozitori ai lumii. Cărțile, ilustrate de Adriana Gheorghe, Sebastian Oprita și Thea Olteanu, îi vor „împrieteni” pe copii cu muzica clasică, oferindu-le, într-un mod accesibil, informații esențiale pentru cultura lor generală.
Organizate cu scopul de a valorifica patrimoniul muzeal și din perspectiva formării culturale, Atelierele DICE abordează teme ce se regăsesc în expozițiile temporare, deschise la Palatul Culturii din Iași.

INTRARE

Participarea la atelierele de lectură se va face pe baza unui bilet la Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, al cărui specific se pliază pe tema acestei activități, muzeul deținând o impresionantă colecție de automate muzicale. Prețul unui bilet este de 12 lei pentru adulți/ 3 lei pentru elevi și va asigura accesul în muzeu și atelier.

INFO

Palatul Culturii

Piata Stefan cel Mare si Sfant nr. 1, Iasi

contact@palatulculturii.ro

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

PE ACEEASI TEMA:

Filosofi și idei care au schimbat lumea: ”Despre generozitate și fericire după Seneca”

Ziua Culturii Naționale la Palatul Culturii din Iași

Filozofi și idei care au schimbat lumea: „Cunoașterea de sine după Socrate”

„Beethoven și furtuna de sunete” | Ateliere de lectură pentru copii

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Inspectoratul Școlar Județean Iași inițiază în premieră programul Școala ALTFEL, de acasă

Muzicanții din Bremen la Teatrul Național de Televiziune

KLM va continua să zboare în 57 de destinații din întreaga lume

Iulius Iasi lanseaza o platforma care permite donarea directa catre spitale

Scrie un comentariu: