Atelier de încondeiat ouă pe Pietonalul Ştefan cel Mare în acest weekend

oua-incondeiate-afis-2014_iasi-expozitie-atelier-vanzareMuzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, Primăria Municipiului Iaşi şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură Iaşi, în parteneriat cu Asociația „ART – Meșteșugurile Prutului” organizează cea de-a XIV-a ediţie a manifestării interactive „OUĂ ÎNCONDEIATE”.

Evenimentul se va derula în perioada 4 – 6 aprilie 2014, pe pietonalul Ştefan cel Mare și Sfânt (vizavi de Palatul Culturii), ocazie cu care vizitatorii vor avea prilejul de a se bucura de prezența meșterilor ce încondeiază ouă la Sărbătorile de Paști, obicei a cărui vechime urcă spre o jumătate de mileniu, precum şi a meşterilor iconari, care vor expune pe parcursul manifestării, icoane pe sticlă şi lemn. Expoziţia va fi întregită de obiectele de cult realizate din lemn (crucifixuri, troiţe miniaturale, pistornice), precum şi din alte materiale (împletituri din paie şi fibre textile).

Ca în fiecare an, organizatorii evenimentului vor acorda o atenție deosebită atelierelor interactive susţinute de meşterii participanţi, în cadrul programelor de pedagogie muzeală, la care sunt invitați să participe copiii de vârstă şcolară, și nu numai.

Pentru a susţine acest demers expoziţional, vor veni la Iaşi, pentru cele trei zile ale târgului, meşteri populari încondeietori aparţinând spaţiului etnocultural al Bucovinei, din localităţi precum: Brodina, Paltinu, Măgura – Ulma, Vicovu de Sus, Vatra Moldoviţei, dar şi din Ciocăneşti – Suceava şi Rogojeşti – Botoşani, unde tradiția acestui obicei este încă bine reprezentată. Alături de aceştia, vor fi prezenţi și creatori populari din: Vorona și Hulub – Dângeni, județul Botoşani, Piatra – Neamţ și Bârlad.

PROGRAM

Programul de desfășurare a manifestării: vineri – sâmbătă, între orele 10.00 – 20.00, iar duminică, între orele 10.00 – 17.00

  • Intrarea este liberă

INFO

www.muzeul-moldova.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: