Atelier de cusut tradițional la Iași

afis-atelier-de-cusut

Asociația „Familia Tradițională” împreună cu Asociația Ciurbeștenii Iași organizează între 26-28 septembrie în cadrul proiectului „Dor de traditie”, primul atelier de cusut tradițional care va avea loc la Colegiul „Sf. Nicolae”din Iași în sala Românească.

La acest atelier vor participă 15 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani și se va desfășura pe durata a 3 ședințe în care un meșter popular îi va iniția pe participanți în arta cusutului tradițional și le va dezvălui semnificația diferitelor motive tradiționale care se regăsesc în straiele populare.

Atelierul de cusut din 26-28 septembrie, se va desfășura în fiecare seară de la ora 18:00 la ora 20:00 și va fi susținut de doamna Eugenia Stan, alături de ciurbeștencele Silvia Bură și Lazăr Zamfira. Participanții vor afla trăsăturile costumului popular ieșean, vor învață felurite semne cusute și vor coase ei înșiși țișlaifăre și grimele.

Participarea este gratuită, iar cei care doresc să participe la acest eveniment se pot înscrie online la adresa de email: asociatiafamiliatraditionala@gmail.com sau prin SMS la numărul 0745 803 545 cu obligația de a menționa numele, prenumele și vârstă. Locurile sunt limitate la 15 participanți.

Atelierul de cusut tradițional este o activitate din cadrul proiectului „Dor de tradiție” care își propune ca până în luna februarie 2017 să inițieze în total 45 de tineri în tainele artei populare și identificarea unor valențe reale de meșter popular. Lucrările realizate de participanți vor fi expuse în luna iunie la muzeul Unirii între datele de 24 – 25 iunie 2017.

Proiectul „Dor de tradiție” beneficiază de o finanțare nerambursabilă de  62223 lei din partea Primăriei Municipiului Iași.

Asociația Familia Tradițională este o organizație înființată în anul 2014 și care își propune promovarea și apărarea intereselor familiei autentice și tradiționale, informarea societății civile asupra oportunităților, dar și asupra pericolelor care pot afecta familia, în ansamblul ei, implicarea și sprijinirea inițiativelor societății civile care au ca scop promovarea și încurajarea natalității și sporului demografic.

INFO

Asociația Familia Tradițională Iași

E-mail: asociatiafamiliatraditionala@gmail.com

Web: www.familiatraditionala.ro

FB: www.facebook.com/AsociațiaFamiliaTraditionala

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: