Atelier de constructii naturale sustinut de Németh János @Legumesti

atelier constructii naturale

În intervalul 15 – 19 iunie, asociația Mai Bine organizează un atelier teoretic și practic de construcții naturale, susținut de Németh János, care are o experiență de peste 5 ani în domeniu și care a fost implicat în numeroase proiecte similare din toată țara, fiind fondatorul platformelor www.casenaturale.ro, www.casedinlut.ro și www.casedinbalotidepaie.ro.

Atelierul va avea loc în cadrul inițiativei lansate la începutul acestui an, Legumești, care presupune construirea unei sere ecologice, acolo unde vom planta şi ulterior vom împărţi seminţe naturale, precum şi seminţe ale cunoaşterii.

Atelierul este conceput pentru a facilita acumularea de cunoștințe și dobândirea de noi aptitudini în tot ceea ce presupune construirea unei sere ecologice. Practic, vom învăța o parte din tehnicile care sunt folosite în construcțiile naturale, cu accent asupra modului în care putem să folosim materiale naturale, locale, pentru a putea ridica construcții cu un impact minim asupra mediului, cu costuri reduse. Tehnicile odată învățate pot fi folosite pentru ridicarea unor construcții cu scopuri diferite și/sau complementare: seră, locuință, depozit.

PROGRAM

Miercuri, 15 iunie, în intervalul 10.00 – 18.00
Informații teoretice despre construcții naturale folosind diferite tehnice: lut (cob), baloți de paie, saci umpluți cu pământ, pământ bătătorit – avantaje și dezvantaje, provocări și ce implică un astfel de proiect. Participanții vor avea ocazia de a afla informații personalizate pentru proiectele pe care le au în desfășurare sau pe care urmează să le pună în aplicare.

Joi – Sâmbătă, 16 – 18 iunie, în intervalul 10.00 – 18.00
Una dintre cele mai bune metode de a învăța este prin experiență. În cele 3 zile vom folosi informațiile primite și vom lucra efectiv, sub îndrumarea expertului în construcții naturale, la ridicarea serei. Principala tehnică pe care o vom aplica va fi construirea unui perete din lut (cob), însă vom facilita și folosirea unor alte tehnici (ridicarea unui perete din paleți refolosiți și/sau baloți de paie) ori alte etape ale construcției (realizarea unui soclu), astfel încât să avem cât mai multe variante practice de a învăța și de a compara tehnicile despre care vom afla pe parcursul tuturor celor 5 zile de atelier.

Duminică, 19 iunie 10.00 – 16.00 – Vizită la o casă naturală în apropierea Iașului; 16.00 – 20.00 – Invităm membrii comunității locale la spațiul de la sera ecologică Legumești pentru a le prezenta rezultatele celor 3 zile de lucru, însoțite de informații teoretice transmise de expertul în construcții naturale.

INSCRIERE

Număr de locuri disponibile: 20 de persoane. Prețul: Varianta 1 – fără cazare – 350 lei; Varianta 2 – cu cazare* – 550 lei. Fiecare dintre cele două variante presupune asigurarea unei mese de prânz (vegetariene sau vegane) pentru fiecare din cele 5 zile de atelier, facilitarea transportului local din centrul Iașului către locul de desfășurare a atelierului (și retur)**, o parte din materialele folosite, respectiv plata pentru expertul invitat.

*Cazarea presupune 4 nopți petrecute la Bicycle Hostel, în camere de câte 4 persoane. Hostelul are o bucătărie dotată, la comun, unde puteți să beți ceai și/sau cafea din partea casei, respectiv să vă pregătiți propriul mic dejun sau cina. Încurajăm împărțirea unor camere de 4 persoane pentru a facilita interacțiunea între participanți. Dacă doriți alte opțiuni de cazare, puteți opta pentru camere de 3, 2 persoane sau în regim single în cadrul aceluiași hostel, însă costul total va fi mai ridicat, în funcție de alegere. În acest caz, vă rugăm să ne transmiteți în mod expres acest lucru atunci când vă înscrieți pentru a putea găsi cea mai bună variantă. Alternativ, puteți opta pentru orice altă cazare din muncipiul Iași, la cerere putem oferi alte variante în funcție de nevoi și/sau dorințe, însă declinăm partea organizatorică în acest caz.

** Transportul local presupune deplasarea de la CUIB (pct de întâlnire) la terenul de la Legumești (loc de desfășurare al atelierului), care se află în comuna Rediu, în dreptul lacului Rediu. Încurajăm mersul pe bicicletă (30-35 minute), însă vom organiza și deplasări cu mașina (15 minute), caz în care încurajăm car-sharingul.

Pentru orice alte întrebări sau clarificări, vă rugăm să contactați organizatorii la contact@maibine.eu.

INFO

Asociatia Mai Bine

E-mail: contact@maibine.eu

Web: www.maibine.eu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: