Atelier creativ despre dragoste si traditii: Sarbatoarea Dragostei fara granite

Asociatia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi , cu sprijinul Consiliului Judetean Iasi si al Primăriei Municipiului Iasi,  în parteneriat cu Asociatia EcoCreativ Iasi organizează în data de 23.02.2014, ora 11, în incinta Ansamblului Monument Istoric Mănăstirea Golia un atelier creativ de activităti si discutii despre dragoste si traditii intitulat “Sărbătoarea Dragostei fără granite”, pentru a celebra si promova astfel Dragobetele-Sărbătoarea Românească a Dragostei.

Scopul acestui atelier creativ de activităti si discutii este acela de a afla si de a împărtăsi si celorlalti traditii , obiceiuri, lucruri inedite, interesante si putin cunoscute legate de Sărbătoarea iubirii în câteva tări care vor fi reprezentate de tineri care desfăsoară activităti de voluntariat în Iasi sau care studiază în Iasi, cum ar fi:

  • Arthur Clarkson- Anglia- voluntar în cadrul Serviciului European de Voluntariat
  • Kristof Teleky-Cehia- voluntar în cadrul Serviciului European de Voluntariat
  • Phuong Pham- Vietnam- bursier în cadrul programului Erasmus
  • Maxim Donichevici-Grecia- bursier în cadrul programului Erasmus

Fundatia Blue Heron-filiala Iasi participă la evenimentul organizat de noi cu un număr de cca 10 tineri (fundatia acordă acestor tineri burse de studii)   si de asemeni, noi, în calitate de organizatori am invitat un număr de 7-10 tineri de la Centrul de Plasament « Ion Holban » Iasi.

Evenimentul îsi propune să pună în contact tineri din România cu tineri din alte tări, să încurajeze activităile de voluntariat, să păstreze vii traditiile prin împărtăsirea acestora cu ajutorul instrumentelor educatiei nonformale, să crească gradul de constientizare culturală în rândul tinerilor, să promoveze Ansamblul Monument Istoric Mănăstirea Golia Iasi în rândul comunitătii de tineri străini care se află în Iasi cu diverse scopuri.

Comunicarea dintre grupurile de tineri români si cei străini se va efectua în limba engleză si va fi facilitată de un număr de 5 voluntari, elevi la Liceul « Emil Racovită » Iasi, care vor traduce în română si engleză discutiile purtate.

Atelierul creativ de activităti si discutii va dura cca 2 ore si va avea cca 30 de participanti. La final , toti cei 30 de participanti vor vizita Ansamblul Monument Istoric Mănăstirea GOLIA. Pentru că se apropie si sărbătoarea mărtisorului, organizatorii vor oferi mărtisoare tinerilor străini  participanti la eveniment pentru a-i familiariza cu încă o sărbătoare/traditie românească.

Asociatia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi a fost înfiintată în cadrul Proiectului „Reabilitarea si dezvoltarea turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia” , proiect premiat în anul 2012 cu premiul Uniunii Europene si al organizatiei Europa Nostra pentru Patrimoniul Cultural la sectiunea CONSERVARE.

INFO

www.iasi-info.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: