Atelier „Artă și simbol în ceramica populară de Tansa” | Palatul Culturii

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași păstrează o valoroasă colecție de ceramică provenită din Tansa (județul Iași), renumit centru de olărit și un important complex meșteșugăresc la sfârșitul veacului XIX – începutul secolului XX.

Expoziția „Ceramica de Tansa din patrimoniul Muzeului Etnografic al Moldovei”, deschisă la Palatul Culturii din Iași, încântă și inspiră vizitatorii de toate vârstele, constituind totodată o provocare pentru echipa DICE – Distractiv – Interactiv – Creativ – Educativ, care vă invită la o nouă serie de ateliere: „Artă și simbol în ceramica populară de Tansa”.

Adresate persoanelor cu vârsta de peste 6 ani, atelierele sunt concepute să ducă mai departe povestea acestui meșteșug, bogat în simboluri și plin de culoare. Pe parcursul a aproximativ 90 de minute, participanții vor vizita expoziția „Ceramica de Tansa din patrimoniul Muzeului Etnografic al Moldovei” și vor picta propriile vase, puse la dispoziție de organizatori, în Sala de Educație Muzeală de la Palatul Culturii.

PROGRAMARE

Biletul costă 20 lei/ persoană (prețul include vizita în muzeu și toate materialele necesare). La cerere, atelierele pot fi programate, de marți până vineri, în intervalul orar 10.00 – 15.00, la tel. 0232 275 979 (interior 116), pe e-mail, la adresa ateliereledice@palatulculturii.ro sau prin mesaj pe pagina de Facebook @Atelierele DICE, cu cel puțin o zi înainte.

Participarea se face respectând normele în vigoare la data desfășurării evenimentului, accesul fiind permis în limita locurilor disponibile.

INFO

Palatul Culturii

Piata Stefan cel Mare si Sfant nr. 1, Iasi

contact@palatulculturii.ro

Webwww.palatulculturii.ro

FBwww.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

Instagram: palatulculturii_iasi

YouTubePalatul Culturii

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: