Astra Film On Tour – Best Of , 4-9 martie

Astra Film On Tour - Best Of , 4-9 martie afis Iasi

14 documentare premiate la ASTRA FILM FESTIVAL ajung in martie la Iasi. Proiectiile vor avea loc in perioada 4-9 martie 2013, in incinta Librariei Carturesti din Iulius Mall, intre orele 17 si 22. Intrarea este libera.

Cinefilii vor avea prilejul sa urmareasca cele mai bune documentare internationale si romanesti in perioada 4-9 martie, in incinta Librariei Carturesti din Iulius Mall. Oportunitatea este oferita in cadrul proiectului „ASTRA FILM ON TOUR – Best Of”.

Pentru iubitorii de documentare a fost pregatita o selectie de 14 productii romanesti si internationale premiate la ultima editie a Festivalului de Film ASTRA. Proiectul mentionat a prins contur ca urmare a solicitarilor venite din partea unor asociatii sau fundatii, dar si a numeroase grupuri de studenti de a vedea filmele documentare premiate la ASTRA FILM FESTIVAL in orasele lor.

Dintre productiile care vor putea fi urmarite la Iasi amintim „Phnom Penh Lullaby”, castigatoarea Marelui Premiu ASTRA FILM FESTIVAL, editia 2012, „Rosia Montana, un loc la marginea prapastiei”, „He thinks he’s the best” (Suedia), „Common Ground” (Belgia) sau „Helping Mihaela” (Finlanda).

Organizatorii festivalului sibian au organizat de anul trecut un tur national, o adevarata caravana a filmului documentar si antropologic, opririle fiind la Bucuresti, Cluj-Napoca, Deva, Brasov sau Iasi. De doua decenii, acesta este singurul festival din Romania specializat pe filmul documentar de autor, care promoveaza atitudini si luari de pozitie asupra realitatilor contemporane.

Anul acesta, proiectiile de la Iasi vor avea loc simultan cu cele de la Timisoara, in fiecare din cele 6 zile, intre orele 17 si 22.

Sursa: www.ziaruldeiasi.ro; Autor: Loredana OPREA

INFO

www.astrafilm.ro

www.facebook.com/AstraFilmFestival

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: