Asociația Trei Vieți organizează vineri, 22 februarie 2019, ”Recolta Inimoasă”

Vineri, 22 februarie 2019, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași din Strada Nicolae Bălcescu nr. 21, între orele 7:00 – 13:00, are loc Recolta Inimoasă, o inițiativă a Asociației Trei Vieți menită să stimuleze populația eligibilă în donarea de sânge în perioada în care rezervele din spitale ating cele mai joase cote.

Statisticile donării de sânge din România descriu un cadru alarmant în privința rezervelor sangvine aproape inexistente în prezent, precum și o lipsă generală de informare în rândul populației în ceea ce privește responsabilitatea și beneficiile donării de sânge. Organizată în ”Luna iubirii”, povestea acestei Recolte este legată de sărbătoarea Dragobetelor.

În cadrul evenimentului de vineri, voluntarii Trei Vieți vor sta la dispoziția persoanelor interesate pentru mai multe informații referitoare la procesul și beneficiile donării, ce se întâmplă cu sângele după ce acesta este recoltat, și orice altă întrebare sau nelămurire există. Până atunci, prin consultarea site-ului www.treivieti.ro/doneaza se poate verifica eligibilitatea donării de sânge.

În cadrul Recoltei Inimoase se face o donare de sânge colectivă. Apelând la bunăvoința și la deschiderea persoanelor interesate de a veni la Centrul de Transfuzii alături de cunoscuții și apropiații lor, voluntarii asociației au pregătit o serie de prezentări și informări pentru donatori, o mână de strâns în caz că aceștia au nevoie de un strop de curaj, și un mic dejun dulce acompaniat de cafea și răcoritoare. Prin acest eveniment se încearcă scoaterea din contextul ”spitalicesc” al actului donării, și crearea unei interacțiuni și a unei experiențe cât mai plăcute pentru participanți.

Evenimentul va avea loc între orele 7:00 și 13:00, cu posibilitatea de a prelungi programul de recoltări în cazul în care există un număr mare de persoane interesate să doneze și după orele 13:00. Cu toate acestea, sfătuim persoanele care au disponibilitatea de a veni după orele 11:00 să vină spre finalul programului, pentru a nu aglomera personalul și centrul pe parcursul dimineții, când de regulă, vin persoanele care se grăbesc apoi înapoi spre muncă.

Asociația Trei Vieți are drept misiune creșterea numărului de donatori din România peste pragul de 2% la care ne aflăm de ani buni. Inițiativa acestei organizații aparține unor studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, iar Recolta Inimoasă reprezintă unul dintre evenimentele ce se doresc a fi recurente în cadrul asociației.

INFO

www.treivieti.ro

www.facebook.com/TreiVietiRomania

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: