Asociația Trei Vieți organizează prima ediție a competiției ”Donathlon”

În perioada 22 – 26 octombrie 2018, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași din Strada Nicolae Bălcescu nr. 21, între orele 7:00 – 13:00, are loc Donathlon, prima competiție studențească de donare de sânge. Aceasta este o inițiativă a Asociației Trei Vieți menită să stimuleze și să fidelizeze populația tânără eligibilă în donarea de sânge.

Ideea proiectului a luat naștere în urma observației că după sosirea studenților în Iași la începutul lunii octombrie, numărul persoanelor care au trecut pragul Centrului de Transfuzii a rămas neschimbat. În Iași sunt aproximativ 42.000 de studenți. Un Centru Regional de Transfuzii. 18 spitale. Mii de operații care sunt zilnic amânate datorită lipsei produselor sangvine. Soluționarea acestei ecuații implică … o întrecere!

Donathlon-ul este o competiție de donare între echipele studențești. Regulile sunt simple: câștigă echipa în cadrul căreia se donează cel mai mult. Stimulând spiritul de echipă și apelând la mobilizarea în rândul studenților, campania are drept scop și familiarizarea acestora cu importanța și cu beneficiile donării, cu Centrul de Transfuzii și cu nevoia reală a implicării lor în soluționarea crizei lipsei produselor sangvine cu care se confruntă spitalele ieșene.

În afara beneficiilor oferite de Centrul de Transfuzii tuturor donatorilor (bonuri de masă, transport gratuit, scutirea din ziua respectivă), alături de partenerii asociației îi recompensăm pe cei
care reușesc cea mai mare mobilizare de forțe din rândul echipelor participante. Participanții sunt așteptați la Centru pe tot parcursul săptămânii 22 – 26 octombrie și cu premii surpriză.

În cadrul Donathlon-ului se face o donare de sânge colectivă. Apelând la bunăvoința și la deschiderea persoanelor interesate de a veni la Centrul de Transfuzii alături de cunoscuții și apropiații lor, voluntarii asociației au pregătit o serie de prezentări și informări pentru donatori, o mână de strâns în caz că aceștia au nevoie de un strop de curaj, și un mic dejun dulce acompaniat de cafea și răcoritoare. Prin acest eveniment se încearcă scoaterea din contextul ”spitalicesc” al actului donării, și crearea unei interacțiuni și a unei experiențe cât mai plăcute pentru participanți.

Pe tot parcursul competiției, voluntarii Trei Vieți vor sta la dispoziția persoanelor interesate pentru mai multe informații referitoare la procesul și beneficiile donării, ce se întâmplă cu sângele după ce acesta este recoltat, și orice altă întrebare sau nelămurire există. Până atunci, prin consultarea site-ului www.treivieti.ro/doneaza se poate verifica eligibilitatea donării de sânge.

Asociația Trei Vieți are drept misiune creșterea numărului de donatori din România peste pragul de 2% la care ne aflăm de ani buni.

Inițiativa aparține unor studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, iar Donathlon-ul este primul eveniment de amploare organizat după o serie de campanii și colecte mobile desfășurate în ultimele 3 luni de zile.

Partenerii proiectului: Iulius Mall, The Jack, Cafeteria cu Dichis

INFO

Asociația Trei Vieți

www.treivieti.ro

www.facebook.com/TreiVietiRomania

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: