Asociatia ”Mai Bine” premiata la Ziua Intreprinderilor Sociale

Pe data de 7 noiembrie 2012, in cadrul primei editii  a  Zilei  Intreprinderilor Sociale din România, Asociatia Mai Bine din Iasi a primit unul dintre cele 6 premii oferite in urma Competitiei pentru Intreprinderi Sociale 2011 -2012 din partea NESsT România. NESsT este o fundatie internationala activa de 15 ani in sectorul economiei sociale si urmareste dezvoltarea de intreprinderi sociale sustenabile care rezolva probleme critice in economiile de piata emergente.

Mai Bine NESsT

Competitia NESsT are loc odata la doi ani si isi propune ca in urma unui proces riguros de selectie sa aleaga intreprinderi sociale cu planuri de afaceri ce reflecta cele mai bune realizari economice cu cel mai important impact social. La competitia de anul acesta,  lansata in noiembrie 2011, au fost selectate pentru participare 25 de organizatii din cele peste 80 de organizatii non-profit inscrise. Timp de aproape 10 luni acestea au trecut prin mai multe etape de evaluare in urma carora 15 planuri de afaceri au fost selectate pentru sustinere in etapa finala si 6 idei de afacere au fost premiate.

Conform evaluatorilor, Asociatia Mai Bine a primit acest premiu pentru calitatea exceptionala a planului de afaceri, precum si pentru viziunea antreprenoriala in promovarea consumului responsabil si dezvoltarea comunitatii locale. Intreprinderea sociala ce urmeaza sa fie infiintata in luna martie a anului viitor in Iasi va fi un  Centru Urban de Initiative Bune (CUIB) gândit ca un concept store care sa ofere consumatorilor locali alternative sustenabile de consum si care sa educe cu privire la impactul deciziilor noastre zilnice asupra calitatii vietii, a nivelului de trai si a mediului inconjurator.

Fiind finalisti dupa acest proces de evaluare ambitios  si intrarea in portofoliul NESsT reprezinta una  dintre cele mai importante realizari ale  noastre de la fondare. Rezultatul e o forma importanta de recunoastere a eforturilor si a angajamentului nostru in promovarea consumului responsabil si ne confirma relevanta abordarii integrate a Asociatiei Mai Bine in sfera economiei sociale, precum si potentialul modelului nostru de afacere sociala”, a declarat presedinta organizatiei, Anca Gheorghica.

INFO

www.nesst.org/ziua_intreprinderilor_sociale_2012/

www.maibine.eu/

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: