Asociația Communio va invita la colind

impreuna-colind

Asociația Communio vă invită şi anul acesta să fiți trăitorii unui Crăciun tradițional, întîmpinînd sărbatoarea  Nașterii Domnului  cu  strămoșești  colinde, care ne vor uni glasurile în Catedrala Mitropolitană.

Așadar, intalnirea este  miercuri, 24 decembrie, ora 16.00, la Slujba Vecerniei de la Mitropolie. După slujbă (care se va sfîrși în jurul orei 17.00), îl vom colinda pe IPS Teofan şi vom porni apoi încolonaţi pe grupuri într-un  pelerinaj-colind, prin centrul oraşului.

Traseul propus de este Mitropolie – Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt –Piata Unirii. Pe tot traseul ne vom face auziți de localnicii din zonă și îi vom invita pe trecători să ni se alăture.

Menționăm că aceasta este ultima etapa a campaniei  de anul acesta.  Campania ÎMPREUNĂ, PRIN COLIND 2014 se află la a şaptea ediţie şi ne bucurăm să spunem că ea a devenit o tradiţie pentru ieşeni. Anul acesta, campania a inceput încă din luna septembrie şi cuprinde o serie de acţiuni menite să promoveze obiceiurile tradiţionale specifice sărbătorilor de iarnă –  împodobitul steluţelor, învăţarea colindelor tradiţionale,confecționarea podoabelor pentru pomul de Crăciun,promovarea obiceiurilor srămoşeşti în varianta lor originală.

Structurată pe mai multe etape, campania  culminează cu colindul întregii comunităţi,din Ajunul Crăciunului. Dorim ca la acest colind să participe toţi cetațenii-localnici sau călători – fie în postura de colindător fie în postura de colindat.

INFO

communio.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: