Artterapie prin fotografie la Institutul de Psihiatrie “Socola” Iaşi

AfisAtelierDeFotografie-01

Institutul de Psihiatrie “Socola” Iaşi – Secţia Bârnova, Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi si Clubul Fotografilor Iaşi derulează proiectul  ”Atelier de Fotografie”.

Timp de şase săptămâni, un grup de apropximativ zece pacienţi din Secţia Bârnova a Spitalului Socola din Iaşi vor încerca să înţeleagă de la membrii Clubului Fotografilor Iaşi câteva noţiuni fotografice şi să se familiarizeze cu aparatul foto.

Atelierul de fotografie este un liant important al tuturor strategiilor folosite în artterapie. Acesta permite, prin vizionarea împreună cu pacienţii participanţi, o analiză corectă şi o corecţie precisă. Atelierul foto are ca scop valorizarea pacientului, redarea încrederii în sine, educarea simţului estetic, percepţia culorilor, a proprietăţilor luminii, interacţiunea cu potenţialii subiecţi (tot pacienţi ) şi interacţiunea cu mediul exterior (excursii în natură cu surprinderea unor peisaje, viaţa sălbatică din pădure, plimbări în grup organizate în pădure).

Fotografiile realizate de pacienţi pot fi interpretate de psihologi. În funcţie de felul în care a fost ales subiectul, lumina, decorul sau preferinţele pentru anumite scene triste, pot da informaţii noi depre anumite afecţiuni ale pacientului. Fotografiile realizate de pacienţi vor fi valorificate într-o expoziţie colectivă.

Atelierul de fotografie se va derula în cadrul artterapiei, ce se bazează pe o gamă diversă de strategii şi tehnici. Perioada derulării atelierului: 28 februarie 2015 – 4 aprilie 2015. Locaţia: Secţia Bârnova a Spitalului Socola Iaşi. Responsabili: Constantin Ciofu şi asistentul-şef Ovidiu Manolache.

Afiş realizat de Florin Aioanei.

INFO

Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi

Bd. Carol 1, Parcul Copou, Iasi

Web: clubulfotografiloriasi.ro

FB: www.facebook.com/clubulfotografiloriasi

PE ACEEASI TEMA:

Clubul Fotografilor Iasi – a 194-a intrevedere

Clubul Fotografilor Iasi – a 187-a intrevedere

Fotografia cu telefonul mobil: sfaturi, trucuri si secrete

Clubul Fotografilor Iasi – a 190-a intrevedere

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Super concert Saragossa Band, Bosquito și Ovidiu Lipan Țăndărică si foc de artificii

Jazz În Copou© Last JAM SESSION 2018

Concert extraordinar HOLOGRAF @ Iasi

Petre Roman isi lanseaza cartea la Iasi

Scrie un comentariu: