Artistul roman Ciprian Mureşan expune la Centrul Pompidou

marcel-muresan

Artistul plastic român Ciprian Mureşan va fi prezent în prestigioasele spaţii ale Centrului Pompidou din Paris, luni 16 februarie, la ora 19.00.

El va aduce în faţa publicului o selecţie din lucrările sale, precum şi videoclipul ”I’m protesting against myself” (2011), prezentat la Bienala de la Veneţia în 2009 şi apoi achiziţionat de către Centrul Pompidou. Colecţia poate fi consultată în întregime în Espace des Collections Video, Films et sons (Etajul 4).

Ciprian Mureșan s-a născut in anul 1977, in Romania. Studiaza mai întâi sculptura la Academia de Arta si Design din Cluj, iar mai târziu își extinde practica artistică spre desen, fotografie, film, instalații (arta vizuala) si film de animație. Arta sa îşi trage seva din România post-comunistă, dar şi din istoria artei, care o interpreteaza şi o asimilează într-o manieră incisivă, de exemplu în : Câinele Andaluz de Bunuel revizitat prin Shrek sau La Nona Ora de Maurizio Cattelan. Reia, de asemenea,  celebra fotografie a lui Yves Klein Saltul in vid, pentru ca de aceasta data sa lase personajul din fotografie sa –si striveasca fata de pamant.

Ciprian Mureșan va prezenta diferite aspecte ale creatiilor sale, cat si lucrarea video I’m protesting against myself  (2011), un personaj, aflat într-o pubela, enumerând toate motivele pe care le găsește pentru a se învinovăți- si Dog Luv (Caine nebun), după textul  Savaniei Stănescu, un mic ghid istoric al Răului, narat de niște marionete-caini.
Acest videoclip a fost prezentat la Bienala de la Veneția in 2009 si a fost achizitionat de Centrul Pompidou.

Curator: Etienne Sandrin, asistat de Louise Coquet. Program detaliat pe www.centrepompidou.fr

Evenimentul de la Centrul Pompidou, în cadrul seriei de manifestări „Vidéo et après” (ciclu de întâlniri cu artişti şi istorici ai artei) este o dovadă a recunoaşterii sale internaţionale şi o treaptă a maturităţii în evoluţia lui artistică.

Parteneriatul încheiat de ICR Paris cu faimosul centru expoziţional Pompidou este o realizare instituţională menită să sporească vizibilitatea artei româneşti în capitala Franţei.

INFO

ICR Paris

www.icr.ro

PE ACEEASI TEMA:

„Expansiunea unui domeniu: telecomunicațiile în timp de război” – Expoziție interactivă și ateliere educaționale

Expozitie de arta textila – Calatoria – studenti anul I, sectia Arta Textila – Design Textil

Expoziția ”Ctitori de neam și țară – Colecția medalistică Iulia-Claudia Antăluță”

Expoziția „Alexandru Ioan Cuza și epoca sa”, la Muzeul Unirii din Iași

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

The Mono Jacks – Brunch Acoustic Session

Acaju LIVE – The Mono Jacks

La Clubul Cinefililor, în martie, miercurea, ne întâlnim cu Francois Truffaut

Moonlight Breakfast LIVE in Underground!

Scrie un comentariu: