Arta contemporană. Arta în spațiul public #dezbatere

Ce este arta contemporană și care sunt metadatele din spatele conceperii și înțelegerii unei lucrări de artă contemporană? Ce înseamnă să fii artist contemporan în Iași?

Ce este arta în spațiul public și care sunt mecanismele de pregătire a publicului larg pentru a primi și înțelege gestul artistic propus?

Ce și cât studiază elevii de la liceul de profil despre arta contemporană și cum sunt ei pregătiți să expună în spațiul public?

Studiu de caz: lucrarea de artă contemporană a artistului Clemens Behr amplasată pe pietonalul Ștefan cel Mare în cadrul Festivalului Internațional al Educației, organizat de Primăria Iași.

Prezentare și dezbatere cu invitații: Dan Acostioaei, Radu Carnariu, Cristi Nae. Moderator Diana Margarit.
Meru, luni 11 iunie, ora 19.
Cu susținerea grafică a artistului Perjovschi Dan.

Dan Acostioaei (n. 1974) este artist vizual și cadru didactic la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, cofondator al asociației Vector Publications. Lucrările sale se concentrează asupra modelelor identitare ale societății românești în tranziție și asupra granițelor ideologice dintre sfera economică și condițiile producției artistice în fostul bloc estic.

Radu Carnariu, (n. 1979) este artist ieșean, membru fondator al asociației Design cel Mare și studioului Bisector studio și cofondator Hubrica |și autorul numelui acordat hubului|. Profesor titular în cadrul Colegiului Național de Artă Octav Băncilă, Iași. Între anii 2013-2015 artistul a avut o rezidență în cadrul Meru Iași.

Cristian Nae predă istoria și teoria artei la Universitatea de Arte din Iași și este curator la Centrul de Fotografie Contemporană, Iaşi – RO. Lucrează la intersecția dintre studii vizuale, estetică, studii expoziționale și geoistoria artei.
https://www.facebook.com/cristian.e.nae

Dan Perjovschi (n. 1961) este artist sibian care a studiat pictură la Academia de Artă din Iași (în prezent Universtitatea de Arte “George Enescu” Iași). Este un artist activist și prin desenele sale cu teme sociale actuale este cel mai cunoscut artist contemporan român.

INFO

Meru Iasi

Bd. Carol I,nr. 3, Casa cu pasaj, Et. 1

E-mail: meru.contact@gmail.com

www.facebook.com/MeruIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: