Aroma si savoare din Irlanda si Marea Britanie la Lidl

Mixul de peste pane si cartofi prajiti

Bucătăria tradițională a Regatului Unit este recunoscută pentru „fish and chips”, sosul Worcester, ceaiul de la ora 5 și multe alte specialități delicioase. Din 15 august te vei putea bucura de preparate din Irlanda și Marea Britanie, din gama Hatherwood, în toate magazinele Lidl din țară.

Din 15 august, poți încearca și tu meniul preferat al britanicilor, mixul de pește pane și cartofi prăjiți (19.99 lei). Pentru un gust cât mai autentic, adaugă sos Tartar (7.49 lei), rezultat dintr-un mix cu castraveți murați și capere. Tradițional este și sosul Worcester (4.99 lei), realizat pe bază de oțet de malț, melasă, anșoa, extract de tamarind, usturoi și multe alte mirodenii gustoase. Îl poți folosi ca dressing pentru salate, pentru a da gust supelor, preparatelor din carne sau pește.

La masa de prânz, servește o porție de file cod în panadă (19.99 lei) ori mixul de crochete în stil englezesc (14.99 lei). Încearcă și friptura preferată a irlandezilor, pregătită din vrăbioară de vită Hereford (59.99 lei), maturată timp de 28 de zile. Pentru o friptură fragedă și plină de savoare, secretul este să întorci carnea o singură dată.

Săptămâna Britanică de la Lidl îți aduce și o selecție de brânzeturi englezești din gama Hatherwood. Pentru sendvișuri și salate, încearcă brânza Cheddar maturată (11.99 lei) sau brânza Cheddar maturată rasă (8.99 lei). Totodată, poți opta pentru preparatul din brânză englezească (9.99 lei), din brânză albă Stilton. Cremoasă și delicioasă, aceasta conține bucăți de caise uscate, care transformă preparatul în aperitivul sau desertul perfect.

Pentru a da o savoare deosebită preparatelor pe bază de carne sau brânză, alege între dulceața naturală și gustul foarte picant al sosurilor irlandeze din roșii (9.99 lei). Le vei găsi în toate magazinele Lidl, în două variante: Irish Country Tomato Relish și Irish Jalapeno Pepper Relish.

Legenda spune că Anna Maria Stanhope, Ducesă de Bedford și Doamnă de Onoare a Reginei Victoria, este cea care a introdus în anul 1840 obiceiul ceaiului de la ora 5 în Marea Britanie, pentru a adăuga o gustare între prânz și cină. Transformă ritualul tradițional în momentul tău de relaxare și savurează un ceai englezesc (5.99 lei), alături de o porție de biscuiți digestivi (3.49 lei).

Vino și tu în Săptămâna Britanică de la Lidl, începând cu 15 august, în toate magazinele din țară!

MAGAZINE LIDL IASI

harta-magazine-lidl-iasi

Adrese: Str. Tabacului 7A; Str. Niceman 2; Str. Vasile Lupu 78; Str. Pantelimon Halipa 3C; Bd. Chimiei 2A; Str. Nicolina 2A.

Program: L-S 7.30 – 22.00 / D: 8.00-18.00

INFO

www.lidl.ro

www.facebook.com/lidlromania

twitter.com/LidlRomania

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: