Arii Celebre in concert

Opera Nationala Romana din Iasi anunta marti, 28 iunie, la Filarmonica „Moldova” Iasi, sala „Ion Baciu”, ora 18.00 – „Arii Celebre in concert”. Vor canta  solistii, corul si orchestra Operei Nationale Romane din Iasi. Invitat special dirijorul Tiberiu Soare (Opera Nationala Bucuresti).

 

Tiberiu Soare este absolvent a doua dintre Facultatile Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, cea de dirijat – clasa profesorilor Ludovic Bács si Petru Andriesei, precum si cea de interpretare muzicala – tuba – clasa conf. Univ. Ion Popescu. A dirijat orchestrele Filarmonicilor din Brasov, Craiova, Satu Mare, Ploiesti, Constanta, Bacau, Botosani, Iasi, Orchestra de Camera Radio si Orchestra Nationala Radio.

In 2004, Tiberiu Soare a semnat conducerea muzicala a premierei romanesti a operei Münchausen de Dan Dediu, la pupitrul ansamblului de muzica contemporana. Cu acelasi ansamblu si-a facut si debutul in cadrul Festivalului International „George Enescu” (editia 2005).

In prezent este dirijor al Operei Nationale Bucuresti unde a debutat cu baletul Spargatorul de nuci de P.I. Ceaikovski in 2005.

Alaturi de Orchestra Nationala Radio a realizat pana acum mai multe concerte si inregistrari. In 2006, revista Actualitatea muzicala i-a decernat premiul pentru cea mai convingatoare prestatie a unui tanar interpret. Tot in 2006, Fundatia „Anonimul ” l-a desemnat ca reprezentant al domeniului muzical la sectiunea tineri artisti pentru finala marilor premii Prometeus.

Din ianuarie 2007, Tiberiu Soare este coordonatorul Studioului Experimental de Opera si Balet, „Ludovic Spiess”, infiintat in cadrul Operei Nationale Bucuresti.
Cea mai recenta colaborare cu Orchestra Nationala Radio a avut loc la Shanghai, unde ansamblul a sustinut concertul dedicat Zilei Romaniei la EXPO 2010. De asemenea, dirijorul s-a aflat la pupitrul prestigioasei London Philharmonic Orchestra, intr-un concert extraordinar, la Minsk, alaturi de soprana, Angela Gheorghiu.

 

Biletele pot fi cumparate de la Agentia Operei (str. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 8), de luni pana sambata , intre orele 10.00 – 17.00. Pretul unui bilet este de 20 de lei. Elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de 50% reducere.

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: