Ari Roland Jazz Quartet la Universitatea de Arte “George Enescu” Iasi

 

Universitatea de Arte “George Enescu” din Iasi in colaborare cu Centrul Cultural American din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti organizeaza Master class de jazz, joi, 9 iunie 2011, ora 17.00, in Sala Studio a Universitatii de Arte, avand ca invitat cvartetul de jazz Ari Roland Jazz Quartet din Statele Unite.

Cvartetul Ari Roland va sustine o serie de concerte de jazz in Romania intr-un turneu organizat de Centrul Cultural American, desfasurat sub auspiciile Departamentului de Stat al SUA.

Ari Roland este una din cele 10 formatii selectate drept ambasadori ai muzicii americane, ce calatoresc si concerteaza in intreaga  lume in cadrul programului “The Rhythm Road – American Music Abroad,” organizat de prestigioasa institutie Jazz at Lincoln Center. Aceste formatii sunt specializate in jazz, urban/hip hop, blues si bluegrass.

Programul “The Rhythm Road – American Music Abroad” a fost initiat in 1955 de catre Departamentul de Stat sub numele de “Ambasadorii Jazz-ului”, la initiativa Congressman-ului de Harlem, Adam Clayton Powell, Jr.  Printre “ambasadorii” care au participat in acest program s-au aflat Dizzy Gillespie si Louis Armstrong. Anul trecut, The New York Times i-a caracterizat pe acesti  “ambasadori” ca fiind “arma sonica secreta a Americii”.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: