“Arată că-ţi pasă” împreună cu Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi

„Arată că-ţi pasă” împreună cu ASFI/ 4-8 decembrie afis
Asociaţia Studenţilor Francofoni din Iaşi (ASFI) organizează, în perioada 4-8 decembrie, cea de-a VII-a ediție a proiectului umanitar, “Arată că-ţi pasă!”.

În 2012, ASFI îşi propune să ajute financiar două familii lipsite de mijloace materiale, 30 de copii nevoiaşi și, nu în ultimul rând, să ofere o bursă unui elev “Cum Laude”, care nu dispune de posibilități financiare.

Pentru a-şi atinge aceste obiective, Asociația Studenților Francofoni din Iași desfăşoară o serie de concerte de colinde la începutul lunii decembrie, după cum urmează:

  • 4 decembrie la PalasMall –teaser , ora 17:00;
  • 5 decembrie la Mitropolia Moldovei şi a Bucovinei, sala “Iustin Moisescu” ora 19:00;
  • 6 decembrie la la Biblioteca Central Universitară, sala “Mihai Eminescu”, ora 19:00.

De asemenea, în cadrul proiectului este organizată o tombolă cu un preț al biletului de 3 lei, în urma căreia se vor oferi premii în valoare de 1000 de  lei. Membrii ASFI se ocupă de vânzarea acestor bilete în căminele studenţeşti şi în facultăţi, în perioada 21 noiembrie- 6 decembrie.

„Anul acesta, la a VII-a ediţie, Arată că-ţi pasă! îşi continuă menirea de a marca luna decembrie şi spiritual sărbătorile prin valorile în care noi, ASFI, credem: tradiţie şi ajutor. […]Cred, cu tărie, în calitate de coordonator al acestui proiect, că vom reuşi să ne îndeplinim misiunea, eu fiind un adept al ideii că dacă reuşim noi, studenţi voluntari, să rezolvăm un colţ de problemă a unor oameni, vom putea să-i inspirăm şi pe alţii să se implice, să le trezim simţul empatiei şi al dorinţei de a-şi ajuta aproapele.”

Mihai Diaconescu, coordonator „Arată că-ţi pasă!”

„ De șapte ani, pentru membrii Asociației Studenților Francofoni din Iași, decembrie debutează cu cântec, cu emoții și solidaritate. După 11 ani de activitate neîntreruptă,  ASFI menține tradiția proiectului Arată că-ți pasă!, lărgind și mai mult aria beneficiarilor activităților caritabile. În 2012, noi arătăm că în luna cadourilor, luna Sfintelor Sărbători, nu trebuie permis ca deznădejdea, lipsurile, frigul ori foamea să fie un numitor comun pentru copiii orfani, familiile nevoiașe și pentru elevii atât de talentați și muncitori, dar  limitați în cunoaștere din cauza situației lor  materiale destul de precară. Prin proiectul nostru, ne invităm partenerii, profesorii, colegii, rudele și prietenii la un gest comun de solidaritate și ajutorare, prin  Arată că-ți pasă!.”

Luciana Murarașu, președinte al Asociației Studenților Francofoni din Iași.
Proiectul “Arată că-ţi pasă” face  parte din cele patru mari proiecte de tradiţie ale Asociaţiei Studenţilor Francofoni din Iaşi, alături de  Bal Mascat, Echos Francophones şi Festivalul –“Zilele Studentului Francofon”. Totodată, acest proiect confirmă predilecţia studenților francofoni către o implicare profundă şi către dorinţa de a realiza o schimbare benefică în societate prin voluntariat, orientare întărită şi de motto-ul ASFI:„Fii diferit! Implică-te!”

DESPRE ASFI

Asociaţia Studenţilor Francofoni din Iaşi –înfiinţată pe 6 noiembrie 2001, la iniţiativa lectorului de limba franceză de la Facultatea de Litere din Iaşi, Nathalie Duplaissy, și a mai multor studenți,  este o organizaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, cea mai veche asociaţie de profil francofon din ţară şi una dintre cele mai active ONG-uri din Iaşi.

Onorată cu titlul de  Cea mai bună asociație a anului, primit în 2010, Asociația Studenților Francofoni promovează francofonia în rândul studenților și organizează proiecte de amploare, înscrise în tradiție : Bal Mascat,  Echos  Francophones,  Festivalul « Zilele Studentului Francofon » și proiectul umanitar, din preajma Sărbătorilor de Iarnă,  Arată că-ți pasă !

INFO

Asociaţia Studenţilor Francofonidin Iaşi
www.asfi.ro
www.blogulfrancofonilor.blogspot.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: