Aproape Unplugged

Aproape Unplugged

Aproape Unplugged, in concert!

Aproape Unplugged este poate singura trupa al carei nume a existat, bine legat de nucleul grupului, inca dinainte ca membrii sai s-o boteze. Vlad, Gilly si Lucian sint trei baieti care au inceput sa cinte impreuna , desi nici nu se cunosteau cu totii, la un inceput de 2010.

Gilly Barbu, vocalistul trupei, care interpreteaza si la chitara acustica, a inceput sa cinte ca orice adolescent rebel prins in vraja anilor ’90 si a pieselor semnate Nirvana sau Alice in Chains. A cintat si in Tirgoviste, prin liceu, dar pasiunea lui s-a concretizat abia mai tirziu, la Iasi, cind a plecat sa studieze Geografia Turismului. „Cintam pe unde ne nimeream si noi, prin camine, cum sint studentii, treptat inchegindu-ne ca grup, ca prieteni, ca ulterior sa se intemeieze o trupa”, marturiseste vocalistul trupei.

Gilly Barbu

Gilly Barbu – Aproape Unplugged

Vlad Nedelcu, pasionat de chitara electrica, de rockul „mai suparat”, ca Sepultura sau Godsmack, a avut primul contact cu muzica la cursurile de pian din copilarie. El si Lucian Fatu, percutionistul trupei, sint artisti cu acte in regula, absolvind Universitatea de Arte, Foto-Video, respectiv pictura.

Vlad Nedelcu

Vlad Nedelcu – Aproape Unplugged

Lucian bate la o serie de instrumente neconventionale, de la latinele bongos si congas, pina la djembe si doumbek, instrument specific Orientului Mijlociu si Orientului Apropiat, in forma de pocal, cu o membrana subtire, care da un sunet inalt, ca un pocnitura.

Lucian Fatu

Lucian Fatu, un pasionat percutionist

Trupei, initial, nu i-au pus un nume. „Cintam efectiv asa, cum erau si anunturile pe care le trimiteam cunoscutilor. „Lucian, Vlad si Gilly va invita la un concert aproape unplugged”, adauga Vlad. Aproape Unplugged pentru ca nu este vorba nici exclusiv de acordatii electrice, nici de folk si ceea ce presupune, in esenta, termenul „unplugged”. Astfel, numele a venit natural, asa cum a ramas si in obisnuinta oamenilor care veneau sa-i vada in barurile sau la festivalurile la care cintau.

De la Petrescu la Coverdale

Toti trei avem gusturi diferite. Desi eu cu Vlad ne apropiem mai mult ca stil, fiind si amindoi membrii in fostul Electrikore, acum Sappa”, explica tacticos Gilly. Iar stilul pieselor se pliaza cel mai mult pe ceea ce le place sa asculte, pentru ca asa ajung sa nu fie nevoie nici de prea multe repetitii nici de poticniri bizare in timpul cintarilor. Ba mai mult, baietii recunosc ca pina acum nu s-au strins niciodata realmente in formula completa pentru o sesiune de repetitii. Cinta piese care incep de la repertoriul lui Gica Petrescu si continua pina la Whitesnake, Deep Purple, Nirvana, The Doors, Phoenix, Cargo sau Timpuri Noi.

Chiar si primul concert a fost ad-hoc. Vlad avea o cintare. Gilly fiind colegul lui de apartament a venit sa bea o bere, iar Lucian era pur si simplu client in bar si a venit la ei pe scena, cerindu-le permisiunea sa-i cinte la bongos. La primul concert au interpretat „Au innebunit salcimii”, si inca de atunci Tudor Gheorghe este aproape nelipsit, in aceasta forma, de la cintarile lor.

Baietii de la Aproape Unplugged sint entuziasmati de proiectul lor mai ales pentru ca e rodul unei pasiuni vechi. Doresc sa compuna piese proprii, dar pina atunci, mai strecoara din cind in cind, daca atmosfera e potrivita, cite o piesa compusa de ei in trupa de metalcore din care mai fac parte. Printre „salcimi” si „ripe”.

Autor: Alexandra Panaete

INFO

Aproape Unplugged
Gen muzical: Folk-Rock
Membri: Gilly Barbu – chitara, voce; Lucian Fatu – percutie; Vlad Nedelcu – chitara, voce
facebook.com/aproapeunplugged

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

5 comentarii la “Aproape Unplugged”

 1. cosmin says:

  La mai multe cantari baieti, sunteti foarte buni!

 2. A. says:

  felicitari! geografia e mandra de voi!!

 3. Ramona says:

  Mult succes si la mai mare! Va pupam!

  * fanii din Bucuresti 🙂

 4. M. says:

  Sunteti geniali, fratilor!!

 5. paul says:

  bine băieţii!

Scrie un comentariu: