”Aproape Unplugged” @Friend’s-Lounge Copou

unplugged-friends

UPDATE: Din cauza unor avarii la rețeaua electrică din zona, concertul de duminica, 30 noiembrie a fost reprogramat miercuri 3 decembrie, începând cu ora 20:30

Friend’s-Lounge Copou va invita miercuri,  3 decembrie, începând cu ora 20:30 la un concert LIVE Aproape Unplugged. Sunteti asteptati cu  drag la o seara 100% romaneasca!

”Aproape Unplugged” este poate singura trupa al carei nume a existat, bine legat de nucleul grupului, inca dinainte ca membrii sai s-o boteze. Vlad, Gilly si Lucian sint trei baieti care au inceput sa cinte impreuna , desi nici nu se cunosteau cu totii, la un inceput de 2010.

Gilly Barbu, vocalistul trupei, care interpreteaza si la chitara acustica, a inceput sa cinte ca orice adolescent rebel prins in vraja anilor ’90 si a pieselor semnate Nirvana sau Alice in Chains. A cintat si in Tirgoviste, prin liceu, dar pasiunea lui s-a concretizat abia mai tirziu, la Iasi, cind a plecat sa studieze Geografia Turismului. „Cintam pe unde ne nimeream si noi, prin camine, cum sint studentii, treptat inchegindu-ne ca grup, ca prieteni, ca ulterior sa se intemeieze o trupa”, marturiseste vocalistul trupei.

Vlad Nedelcu, pasionat de chitara electrica, de rockul „mai suparat”, ca Sepultura sau Godsmack, a avut primul contact cu muzica la cursurile de pian din copilarie. El si Lucian Fatu, percutionistul trupei, sint artisti cu acte in regula, absolvind Universitatea de Arte, Foto-Video, respectiv pictura.

Lucian bate la o serie de instrumente neconventionale, de la latinele bongos si congas, pina la djembe si doumbek, instrument specific Orientului Mijlociu si Orientului Apropiat, in forma de pocal, cu o membrana subtire, care da un sunet inalt, ca un pocnitura.

Trupei, initial, nu i-au pus un nume. „Cintam efectiv asa, cum erau si anunturile pe care le trimiteam cunoscutilor. „Lucian, Vlad si Gilly va invita la un concert aproape unplugged”, adauga Vlad. Aproape Unplugged pentru ca nu este vorba nici exclusiv de acordatii electrice, nici de folk si ceea ce presupune, in esenta, termenul „unplugged”. Astfel, numele a venit natural, asa cum a ramas si in obisnuinta oamenilor care veneau sa-i vada in barurile sau la festivalurile la care cintau.

Toti trei avem gusturi diferite. Desi eu cu Vlad ne apropiem mai mult ca stil, fiind si amindoi membrii in fostul Electrikore, acum Sappa”, explica tacticos Gilly. Iar stilul pieselor se pliaza cel mai mult pe ceea ce le place sa asculte, pentru ca asa ajung sa nu fie nevoie nici de prea multe repetitii nici de poticniri bizare in timpul cintarilor. Ba mai mult, baietii recunosc ca pina acum nu s-au strins niciodata realmente in formula completa pentru o sesiune de repetitii. Cinta piese care incep de la repertoriul lui Gica Petrescu si continua pina la Whitesnake, Deep Purple, Nirvana, The Doors, Phoenix, Cargo sau Timpuri Noi.

Componenta: Gilly Barbu – chitara, voce; Lucian Fatu – percutie; Vlad Nedelcu – chitara, voce

ACCES

Intrarea liberă in limita locurilor disponibile. Rezervări la numărul de telefon 0726196323.

INFO

Friend’s Iasi

Bd. Carol I, 700506

www.facebook.com/friendsiasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: