Apple Music lansat și în România: 3 luni gratis apoi 4,99 euro/lună, spaţiu pentru 100.000 de melodii în cloud

apple-music-lansare-romania-pret-fotoApple Music a fost anunțat la WWDC 2015 și acum, cu versiunea iOS 8.4, a ajuns pe telefoane și tablete. Este un serviciu de music streaming ca altele de dinaintea sa și promite, pe lângă… muzică, și o interacțiune mai bună cu artiștii tăi preferați. 

Apple Music vine pe o piață aglomerată, dar ca multe dintre produsele sale și dintre serviciile sale există un fundament foarte mare pe care să se stabilizeze. Sunt sute de milioane de dispozitive Apple în lume, iar Apple Music îți dă acces via Internet la o colecție generoasă de muzică, totul contra unui abonament lunar.

Nu-i nimic nou în strategia Apple, ba chiar este un serviciu fix ca toate celelalte, doar interfața este alta, compania care l-a creat este alta și cuvintele de promovare sunt altele. Odată cu iOS 8.4, oamenii vor avea acces la Apple Music timp de trei luni gratuit. Apoi, se trece la un abonament de 10 dolari pe lună.

Costul pe lună este același cu cel practicat de Google Play Music, Spotify, Rdio, Tidal și Rhapsody. În România și Europa avem Zonga, care are parteneriat cu Vodafone pe anumite abonamente RED, la un abonament de puțin peste trei dolari, și Deezer la un cost de aproape opt dolari pe lună.

Mai multe detalii pe playtech.ro

PREȚ

Costul serviciului este de 4,99 euro/ lună, mai ieftin ca în SUA unde prețul este de 9,99 dolari/lună.

‎Apple Music‬ sau Zonga?

Până acum e 1 la 0 pentru Apple. Am găsit o piesă pe care am tot căutat-o în Zonga aseară + găsesc și muzică românească nouă (de exemplu, albumul lui Spike lansat acum o lună). Am 3 luni să mă hotărăsc.

Update: Scorul este 1 – 1. Pe Zonga am deja playlist-uri create, mii de piese ascultate. Îmi vine mult mai ușor să ascult muzică acolo. Am șiStrong Radio.

 

Galerie foto: Lucian Rotaru

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: