Apolodor – Trupa Domino

Joi, 9 mai 2019, de la ora 19:00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului Național din Iași, vă așteptăm la spectacolul „Apolodor” oferit de Trupa Domino! Apolodor este un spectacol de muzică şi pantomimă, adaptare de Ada Milea după cartea lui Gellu Naum

Spectacolul Apolodor, inspirat de versurile lui Gellu Naum, pe muzica Adei Milea, propune o călătorie iniţiatică, potrivită pentru orice vârstă.

Micul pinguin Apolodor din Labrador, sfâşiat de dorul pentru familia sa, pleacă de la Bucureşti, unde era artist de circ, şi străbate o zonă geografică vastă până ajunge la Polul Sud. Drumul este presărat cu provocări şi ispite, dar eroul nu renunţă o clipă la visul său. Ajuns în ţinuturile de gheaţă, este fericit regăsindu-şi familia, dar, după o vreme, dorul de prietenii rămaşi la Bucureşti îl determină să plece înapoi.

Simbolic, pinguinul tenor ar putea reprezenta pe fiecare dintre noi, cu visurile şi provocările noastre, pe parcursul propriei vieţi. Omul îşi stabileşte mereu ţeluri pe care se străduieşte apoi să le atingă, evoluând neîncetat. Dar, atingând ţinta, o condiţie pentru a se dezvolta mai departe este tocmai propunerea unui alt scop. Astfel, fiecare o ia de la capăt, pe un nou drum provocator.
Călătoria lui Apolodor devine, prin urmare, o incursiune în interiorul propriei fiinţe, un drum al cunoaşterii de sine.

Trupa DOMINO de la Liceul Teoretic Waldorf Iași, coordonată de profesoarele Olimpia Popescu și Liliana Anton, a câștigat mai multe premii la festivaluri de teatru pentru elevi. Între acestea, în 2017 a obținut, prin Rinocerul roșu, Marele Premiu al Festivalului „Hai la teatru!”, organizat de Teatrul Luceafărul Iași, în timp ce la ediţia din acest an a aceluiaşi festival a primit, prin spectacolul Apolodor, Premiul Special pentru Coregrafie, precum şi două Premii Speciale de Interpretare Muzicală datorită interpretelor Raluca Atasiei şi Nadia Tayari.

Trupa este alcătuită din elevii clasei a IX-a de la Liceul Teoretic Waldorf Iaşi.

COORDONATORII SPECTACOLULUI: profesori OLIMPIA POPESCU, LILIANA ANTON, DANIEL POPA, studentă teatru: SARA TAYARI

DISTRIBUȚIA: APOLODOR – ECATERINA ȘIPOTEANU. PERSONAJE COLECTIVE, ROLURI DE FIGURAȚIE (în ordine alfabetică): HORIA AGAPE, ALEXANDRU BLAJĂ, PETRU CIOBĂNICĂ, ALIN CIORGOVEAN, IOANA CREȚU, TUDOR CREȚU, ȘTEFANA DIACONU, MATEI FAUR-LUCA, DALIA GHABEN, CATRINEL GHEBAN, ANDREI GHIURCĂ, MIRUNA HILIȚIANU, FLAVIUS HOTĂRANU, TEODORA LUPU, MĂLINA MACOVEI, ȘTEFAN MORARIU, ALEXIA PLĂVĂNESCU, ANDREEA RUSU, IRINA SLĂTINEANU, CONSTANTINA STOICA, EVA ȚEPOI, CATINCA VIȘAN

INTERPRETARE MUZICALĂ: VOCALĂ: RALUCA ATASIEI, NADIA TAYARI, ADRIANA BARGAN, RAREȘ OARZĂ. CHITARĂ: TUDOR STĂNESCU. PERCUȚIE: DAVID CHRISTESCU

DURATA SPECTACOLULUI: 45 DE MINUTE

În deschiderea spectacolului Apolodor va cânta Corul VIVERE, al Liceului Teoretic Waldorf, înfiinţat de Daniel Popa, profesor de muzică la acelaşi liceu. Corul a participat la numeroase festivaluri din ţară şi din Republica Moldova, obţinând diferite premii. Coordonatorii din acest an sunt Daniel Popa şi Dragoş Cohal.

BILETE

Pret bilet: 10 lei. Bilete pe: www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 ori cu o oră înainte de începerea spectacolului.

INFO

Ateneul din Iasi

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: