Aplicaţii pentru o vreme mai bună

aplicatii-pentru-o-vreme-mai-buna-ziarul-de-iasi-lucian-rotaru-aplicatia-foresee-app-purple-foto(Lucian ROTARU)

Softurile pentru telefoanele mobile inteligente care afişează starea vremii sunt printre cele mai populare în magazinele de aplicaţii specializate. Din acest motiv, săptămâna aceasta prezentăm trei astfel de aplicaţii.

Majoritatea aplicaţiilor de acest tip au câteva elemente comune, printre care afişarea temperaturii curente din localitatea selectată, a prognozei meteo din oră în oră şi pentru următoarele zile. Unele aplicaţii pot afişa mult mai multe detalii, precum procentajul precipitaţiilor, viteza vântului, presiunea atmosferică, ora la care răsare şi apune soarele etc. O altă funcţie des intâlnită te va ajuta să salvezi mai multe localităţi pentru care vei putea vizualiza rapid starea vremii. De reţinut este că acest tip de aplicaţie are nevoie de o conexiune la internet pentru a putea actualiza informaţiile în timp real.

Accuweather este una din cele mai folosite aplicaţii pentru vreme ce are un design simplu şi uşor de folosit. Pe lângă funcţiile standard, această aplicaţii aduce foarte multe informaţii organizate în grafice sau hărţi interactive, multe din acestea fiind complexe pentru un utilizator obişnuit. Aplicaţia ofera prognoza din oră în oră şi pentru următoarele 15 zile pentru aproximativ 2,7 milioane de localităţi din întreaga lume. Accuweather poate fi descărcată gratuit pe telefoanele Apple, BlackBerry şi cele cu sistemul Android şi Windows Phone.

Yahoo! Weather este o aplicaţia lansată anul acesta pentru iPhone şi telefoanele cu Android care a reuşit să atragă atenţia utilizatorilor. Aplicaţia nu aduce noutăţi la capitolul informaţiilor oferite, dar vine cu un aspect deosebit pentru care a luat premiul pentru design de la Apple în 2013. Aplicaţia Yahoo! Weather foloseşte fotografii de pe Flickr pentru a ilustra vremea de afară în localitatea selectată. Imaginile utilizate se potrivesc perfect cu starea vremii din acel moment, dar din păcate în multe dintre oraşele din România nu sunt disponibile astfel de fotografii aşa că vor fi afişate cadre generaliste.aplicatii-pentru-o-vreme-mai-buna-ziarul-de-iasi-lucian-rotaru-aplicatia-yahoo-weather-app-foto-iasi

O aplicaţie meteo ce poate fi descărcată doar pe iPhone la preţul de 1,8 euro pune activităţile utilizatorilor pe primul loc. După ce alegi localitatea şi activitatea pe care doreşti să o faci, aplicaţia Foresee îţi va idica momentul potrivit pentru aceasta din punct de vedere al vremii. Ai la dispoziţie o listă lungă de activităţi, de exemplu, o plimbare prin oraş, un traseu de performanţă cu bicicleta, un grătar cu prietenii şi altele. Mai mult, poţi personaliza condiţiile pentru o anumită activitate. Astfel, dacă vrei să ieşi la alergat într-un anumit interval orar şi doar dacă este o anumită temperatura afară, aplicaţia îţi va preciza zilele cele mai potrivite.

Tu verifici vremea pe telefonul mobil? Ne găsești și pe pagina de Facebook Gadget, My Love pentru discuții și articole din domeniu.

Sursă: www.ziaruldeiasi.ro. Articol publicat în ediția tipărită de miercuri, 28 august 2013, nr. 202 (6727), pagina7.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: