Aplicaţii pentru o alimentaţie echilibrată

aplicatii-pentru-o-alimentatie-sanatoasa-tellspec-gadget-my-love-articol-foto(Lucian ROTARU)

Telefonul mobil sau tableta pot fi cele mai utile instrumente pentru cei care vor să aibă o alimentaţie sănătoasă. Astăzi există aplicaţii care te pot ajuta să găteşti orice, să alegi fructele şi legumele potrivite, să ţii evidenţa caloriilor consumate într-o zi şi, cu ajutorul unor dispozitive speciale, poţi să afli tot ce vrei despre felul de mâncare din faţa ta în doar câteva secunde.

Pentru început, aplicaţiile Perfect Produce sau Harvest pot fi de mare folos atunci când achiziţionezi fructe sau legume şi nu ştii după ce trebuie să te uiţi pentru a lua cele mai proaspete produse. De asemenea, îţi oferă cataloage detaliate cu informaţii privind modul de conservare, numărul de calorii şi multe altele.

Un alt tip de aplicaţii din această categorie te vor ajuta să găteşti orice fel de mâncare. Cele mai apreciate sunt How to Cook Everything, Epicurious şi aplicaţiile lui Jamie Oliver. Aceste softuri vor fi de mare folos în bucătărie oferind numeroase reţete, sugestii privind accesoriile achiziţionate, tutoriale video şi multe alte informaţii. Dacă doreşti o aplicaţie specializată în reţete uşor de preparat şi sănătoase, poţi încerca Healthy in a Hurry dezvoltată de revista EatingWell din Statele Unite ale Americii.

aplicatii-retete-jamie-oliver-gadget-my-love-foto-descarcaCei care vor să ţină evidenţa caloriilor consumate au la îndemână cea mai mare bază de date cu informaţii a peste 3 milioane de felurile de mâncare. Disponibilă gratuit pe iOS şi Android, aplicaţia Calorie Counter & Diet Tracker ajută în monitorizarea atât a caloriilor consumate, cât şi a celor pierdute prin activitatea fizică zilnică.

Un gadget revoluţionar denumit TellSpec va fi disponibil publicului din anul 2014. Acest dispozitiv de mici dimensiuni se va conecta la telefon şi va putea fi folosit de către orice utilizator pentru a afla compoziţia chimică a unui produs alimentar în mai puţin de 20 de secunde. În acest moment gadget-ul este disponibil pentru precomandă la un preţ destul de mare, dar poate fi extrem de util persoanelor alergice la anumite substanţe.

Tu folosești genul acesta de aplicații? Te aşteptăm şi pe pagina noastră de Facebook pentru discuţii şi alte materiale.

  • Sursă: www.ziaruldeiasi.ro. Articol publicat în ediția tipărită de miercuri, 11 decembrie 2013, nr. 292 (6817), pagina 7A.
ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: