Aplicaţii pentru cuplurile erei digitale (I)

aplicatii-pentru-cuplurile-erei-digitale-avocado-foto-gadget-my-love

(Lucian ROTARU)

Pentru că februarie este luna îndrăgostiţilor, „Gadget, my love” te invită să încerci câteva aplicaţii construite special pentru cupluri. Deşi multe dintre acestea atrag un public tânăr, obişnuit cu noile tehnologii şi lipsa de intimitate a vieţii online, aplicaţiile pot fi de mare folos înamoraţilor de toate vârstele.

Începem prin a aminti o aplicaţie despre care am mai discut şi anul trecut, „Your Extra Life”. Gândită ca un joc social, aplicaţia încurajează activităţi distractive şi îi provoacă pe utilizatori să împărtăşească poze cu acestea pentru a debloca noi obiective. Activităţile sunt grupate pe mai multe categorii, iar una dintre acestea este denumită „Romance” unde utilizatorii sunt împinşi spre activităţi de cuplu. De exemplu, primele provocări îţi vor cere să scoţi din arhiva prima fotografie din viaţa de cuplu, să laşi un mesaj simpatic partenerului pe un post-it, să faceţi o fotografie în ploaie şi multe altele.

O altă aplicaţie creată special pentru un cuplu îi ajută pe îndrăgostiţi să ţină legătura, fiind foarte utilă atunci când relaţia este la distanţă sau când unul dintre cei doi este plecat pentru mai multe zile. Aplicaţia este denumită „Avocado”, iar numele a fost inspirat de arborele tropical care produce fructe doar atunci când există un alt arbore în jurul lui. Soft-ul este un fel de reţea socială doar pentru două persoane şi permite trimiterea mesajelor între acestea, postarea fotografiilor, realizarea de liste şi fixarea datelor importante din cuplu sau doar a unor simple memento-uri. „Avocado” este un serviciu gratuit, dar există şi un abonament de 20 de dolari pe an care deblochează limita de fotografii publicate, de liste create şi multe altele. Aplicaţia este disponibilă pe dispozitivele Apple, cele cu sistemul Android şi există şi o versiunea web-based. Cu alte cuvinte, lupta giganţilornu va afecta deloc viaţa de cuplu, iar fiecare este liber să îşi achiziţioneze gadget-ul dorit.

Pe final, prezentăm conceptul unei aplicaţii lansată luna trecută şi disponibilă momentan doar în San Francisco şi pe dispozitivele cu iOS. „Delightful” te va ajuta să pregăteşti o întâlnire deosebită cu partenerul. Aplicaţia oferă o listă de activităţi cu o durată de cel puţin două ore, iar utilizatorii trebuie doar să o aleagă pe cea dorită, plata fiind posibilă în interiorul aplicaţiei.

http://vimeo.com/84792020

Săptămâna viitoare vom continua lista cu aplicaţii. Tu cum foloseşti noile tehnologii pentru a întări relaţia cu persoana iubită? Aşteptăm răspunsurile pe pagina noastră de Facebook.

  • Sursă: www.ziaruldeiasi.ro. Articol publicat în ediția tipărită de miercuri, 5 februarie 2014, nr. 28 (6909), pagina 7A.
ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: