În fiecare lună a anului trecut au fost lansate aproximativ 19.000 de aplicaţii, luând în calcul doar datele furnizate de compania Apple. Săptămâna aceasta vă prezentăm câteva aplicaţii create sau concepute anul trecut de copii şi tineri care au făcut de curând primii paşi în programare.
David Singer, un copil de 13 ani, a lansat aplicaţia „Backdoor” cu care utilizatorii iOS pot comunica cu prietenii lor de pe Facebook sau Google Plus într-un mod inedit şi distractiv, fiind anonimi. Până în momentul în care alegi să le spui cine eşti, interlocutorii tăi nu vor ştii cu cine discută pe chat. Această platforma de mesaje anonime este gândită ca un joc în care încerci să identifici persoana cu care discuţi. Aplicaţia este gratuită dar pot fi achiziţionate indicii pentru a afla genul persoanei, interesele acesteia şi multe altele.
Elevii din clasa a VIII-a de la şcoala Hampstead Academy din New Hampshire, Statele Unite ale Americii au avut idee de a crea o aplicaţie care să uşureze munca celor alergici la diferite alimente. Utilizatorii de Android pot folosi aplicaţia „Chow Checker” pentru a verifica dacă un anumit produs poate fi consumat în funcţie de alergiile selectate. În plus, există şi varianta de a scana codul de bare al oricărui produs pentru a afla în câteva secunde dacă este potrivit. Pentru a realiza acest soft elevii au fost ajutaţi de specialişti de la MIT Media Lab.
Un alt copil de 12 ani are deja mai multe aplicaţii lansate. Numele lui este Ethan Duggan şi doreşte să le facă o viaţă mai uşoară celor leneşi. Programul „Lazy Husband” a fost creat pentru a fi folosit în glumă de soţii care sunt prea ocupaţi pentru a repeta replici precum „îţi stă bine în rochia aceasta” sau altele de acest fel.
Utilizatorii îşi pot înregistra propriile replici în limba dorită sau le pot folosi pe cele în limba engleză disponibile în aplicaţie. Pe lângă programele „Lazy Kid” şi „Lazy Wife”, micul dezvoltator a anunţat că lucrează la un soft care îi va ajuta pe utilizatori să câştige orice argument atunci când sunt în oraş cu prietenii. Se introduce „adevărul” dorit iar aplicaţia „Bargument” va genera o pagina de Wikipedia falsă care va întări orice afirmaţie.
Ultima aplicaţia menţionată este creată de un tânăr din România şi este disponibilă pe site-ul www.tm.publictransport.ro. Inspirat de o aplicaţie a unui român stabilit în Elveţia, Raoul Badarau a realizat un soft care monitorizează în timp real mijloacele de transport în comun din Timişoara.
Te aşteptăm şi pe pagina noastră de Facebook pentru discuţii şi alte aplicaţii interesante: www.facebook.com/GadgetMyLove.
- Sursă: www.ziaruldeiasi.ro. Articol publicat în ediția tipărită de miercuri, 22 ianuarie 2014, nr. 16 (6897), pagina 7A.