Aplicaţii cu care poţi chema un taxi în Iaşi

(Lucian ROTARU)

O modalitate mult mai uşoară de a comanda un taxi prin intermediul telefonului mobil este disponibilă şi la Iaşi de foarte puţin timp. Momentan există două aplicaţii gratuite pentru smartphone cu care se pot realiza astfel de comenzi în oraşul nostru.

Aplicaţii cu care poţi chema un taxi în Iaşi / Gadget, my loveAplicaţia „Clever Taxi” a fost lansată la sfârşitul anului 2012 şi are înregistraţi peste 7000 de taximetrişti din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Ploieşti şi Galaţi, iar modul de folosire al acesteia nu ridică mari probleme unui utilizator obişnuit.

Folosind GPS-ul telefonului, aplicaţia va detecta adresa şi numărul străzii, iar clientul poate adăuga alte detalii precum numărul blocului sau poate modifica informaţiile găsite automat dacă observă că acestea nu sunt corespunzătoare. Dacă nu este cunoscută adresa, este recomandată efectuarea comenzii dintr-o zonă unde semnalul GPS este ridicat, astfel încât poziţionarea pe hartă să fie precisă. Aplicaţia va identifica cele mai apropiate taxiuri ce aparţin companie selectate, iar după confirmarea comenzii se va putea urmări în timp real unde se află taxiul pe hartă, precum şi timpul rămas până la sosirea acestuia.

Cealaltă aplicaţie disponibilă în Iaşi din luna februarie este denumită „Star Taxi” şi lucrează cu taximetrişti independenţi. Chiar dacă ambele aplicaţii oferă posibilitatea de a da o notă şoferului la finalul cursei, „Star Taxi” pune mai mult accent pe relaţia client-taximetrist. Astfel, meniul aplicaţiei permite salvarea şoferilor preferaţi, iar în momentul efectuării unei comenzi se poate verifica la ce distanţă sunt aceştia şi dacă sunt disponibili. Există varianta de a discuta cu şoferul prin intermediul aplicaţiei, precum şi apelarea directă a acestuia. Dacă se doreşte un şofer nefumător, dacă există bagaje mai mari, animale de companie, pot fi specificate foarte uşor din aplicaţie înainte de a efectua comanda. Localizarea automată prin GPS este disponibilă şi în acest caz.Aplicaţii cu care poţi chema un taxi în Iaşi / Star Taxi

„Este normal ca orice client să îşi dorească să comande şi să călătorească în cele mai bune condiţii şi contează foarte mult să îi poţi oferi ceva în plus, cum ar fi internetul gratuit din maşină sau faptul că poate comanda direct din aplicaţie, fără să sune la dispecerat şi să aştepte minute în şir pentru un răspuns”, declara un şofer de taxi.

Ambele aplicaţii sunt disponibile atât pe telefoanele cu Android, cât şi pe cele cu iOS, iar „Clever Taxi” poate fi descărcată şi pe cele cu Windows Phone.

Vei renunţa la comanda unui taxi prin apel telefonic în favoarea aplicaţiei pentru smartphone? Ne găseşti şi pe www.facebook.com/GadgetMyLove pentru discuţii şi articole din domeniu.

sursă: www.ziaruldeiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: