Aplicatii cu care eviti aglomeratia din salile de fitness

aplicatii-cu-care-eviti-aglomeratia-din-salile-de-fitness-foto-gadget-my-love-7-minutes-workout
Mulţi dintre noi îşi propun în noul an să facă mai mult sport şi, de multe ori, programul de zi cu zi ne dă peste cap planul de exerciţii realizat cu grijă la început de ianuarie. Chiar dacă nu ai dificultăţi în acest sens, încearcă aplicaţiile de fitness de mai jos pentru un 2014 cât mai activ şi sănătos.

Cea mai uşoară metodă pentru a slăbi sau a te menţine în formă atunci când ai un program încărcat este să recurgi la cele 7 minute de exerciţii, un program conceput de Fitness Guide şi publicat în iulie 2013. În urma unor studii au fost selectate 12 exerciţii (flotări, genoflexiuni, exerciţii pentru abdomen) care pun în mişcare toţi muşchii corpului, iar fiecare dintre acestea trebuie executat în 30 de secunde cu pauze de 10 secunde între fiecare tip de exerciţiu. Publicaţia scria că acest program este „echivalentul a mai mult de o oră de alergat şi, partea cea mai bună, exerciţiile sunt simple, uşor de efectuat, nu necesită nici un echipament, şi, prin urmare, se pot face oriunde”.

În ultima jumătate de an au apărut numeroase aplicaţii care te ajută să efectuezi corect acest program. „Seven” este una dintre cele mai reuşite aplicaţii de acest tip, disponibilă gratuit în acest moment pentru iPhone şi iPad, iar pentru telefoanele şi tabletele cu Android recomandăm aplicaţia denumită chiar „7 Minute Workout”. Aceste aplicaţiile te ajută să cronometrezi exerciţiile, îţi indică cum trebuie efectuate corect, când trebuie să te odihneşti şi care este exerciţiul următor. În plus, dacă doreşti să efectuezi programul de mai multe ori într-o zi, aplicaţiile te vor ajuta să ţii evidenţa seriilor şi, pentru zilele în care uiţi, poţi selecta să primeşti notificări la o ora stabilită. Mai mult, în aplicaţia „Seven” pot fi selectate programe mai complexe care oferă exerciţii ce lucrează o anumită parte a corpului. Dacă doreşti să faci acest program în faţa calculatorului, găseşti o aplicaţie online pe site-ul www.7-min.com.
aplicatii-cu-care-eviti-aglomeratia-din-salile-de-fitness-foto-gadget-my-love-fitstar
O altă aplicaţie din această categorie este denumită „FitStar” şi a fost premiată de AppStore în 2013 ca fiind una dintre cele mai bune aplicaţii ale anului. Soft-ul poate fi descărcat pe dispozitivele Apple şi oferă tutoriale video şi programe fitness sau de forţă potrivite pentru orice nivel de lucru. De asemenea, poţi cauta aplicaţii de acest gen în secţiunea „Sănătate şi Fitness” din magazinul de aplicaţii al gadget-ului tău sau, dacă preferi mişcarea în aer liber, poţi încerca una din aplicaţiile recomandate într-un articol mai vechi.
Dar dacă nimic nu te motivează să faci sport, poate ar trebui să încerci aplicaţia „Zombies, Run!”. Te echipezi pentru alergat, ieşi afară, îţi pui căştile, deschizi aplicaţia şi jocul începe. Eşti într-o lume plină de zombi, asemănătoare cu cea din serialul Walking Dead şi ai mai multe misiuni de făcut, în principiu trebuie să alergi „în căutare” de provizii. Un membru al echipei îţi descrie obiectivele şi te ţine la curent cu kilometrii parcurşi, iar pe finalul misiunii va fi alături de tine atunci când eşti urmărit de zombi şi te va ajuta să te întorci acasă cât mai repede. Cu aproape un milion de utilizatori care au încercat această aplicaţie, „Zombies, Run!” te va face erou şi, în acelaşi timp, te va ajuta să dai jos kilogramele în plus. Aplicaţie costă 2,6 euro şi este disponibilă pentru iOS şi Android.

Tu foloseşti telefonul mobil sau alte gadget-uri pentru a-ţi monitoriza activitatea sportivă? Lasă răspunsul tău şi intră în discuţie cu noi pe pagina de Facebook: facebook – Gadget My Love.

Sursa: Ziarul de Iasi. Articol publicat în editia tipărită de miercuri, 15 ianuarie 2014, nr. 10 (6891), pagina 7A.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: