Aplicații cu care economisești bani

aplicatii-cu-care-economisesti-bani-gadget-my-love-mint-foto-2013

(Lucian ROTARU)

Există numeroase aplicațiile pentru telefon sau disponibile direct din browser cu care poți ține evidența banilor cheltuiți. Astfel, pentru a gestiona cât mai eficient resursele financiare vă recomandăm următoarele servicii.

Cea mai folosită aplicație pentru a ține evidența tuturor cheltuielilor dintr-o lună este „Mint”, disponibilă pe telefoanele iPhone, cele cu Android, dar și online pe www.mint.com. După ce te obișnuiești cu ideea de a introduce orice achiziție în această aplicație, „Mint” sau alte aplicații de acest fel te vor ajuta să-ți chestionezi banii dintr-o lună. Pentru început trebuie stabilite câteva categorii (de exemplu: cumpărături la supermarket, cheltuieli în oraș etc.), iar pentru fiecare dintre acestea poți setat un buget fix lunar pe care aplicația te va ajuta să nu-l depășești. În timp, „Mint” învață obiceiul tău de consum și îți va oferi sfaturi pentru a economisi bani.

Aplicația are și un sistem prin care poți introduce datele de plată ale facturilor pentru a primi notificări înainte de expirarea acestora. De asemenea, există și varianta de a adăuga conturile tale bancare pentru a putea vizualiza toate tranzacțiile efectuate cu acestea. Dacă nu ai încredere în astfel de servicii poți alege alte aplicații (de exemplu: DailyCost – pentru iOS, One touch expenser – pentru Android ) în care nu ești nevoit să oferi niciun fel de informație despre tine sau conturile tale. Aceste aplicații sunt soluții simple și utile pentru a ține evidența cheltuielilor dintr-o lună, chiar dacă funcționalitatea lor este puțin limitată.

O altă categorie de aplicații pentru telefon cu care se pot economisi bani include acele programe cu care se scanează codul de bare de pe produse pentru a afla toate informațiile despre acestea, printre care și cel mai bun preț din magazinele online sau în magazinele din jurul tău. Cele mai populare soft-uri de acest fel sunt RedLaserShopSavvy și Price Check by Amazon, cu care se poate verifica dacă produsul pe care vrei să-l achiziționezi este mai convenabil pe Amazon.com, dar, din păcate, multe din aceste aplicații nu sunt relevante în România. O aplicație mult mai utilă la noi este Groupon, cu care se pot revendica cupoane pentru reduceri considerabile la diferite produse sau servicii. În fiecare zi sunt adăugate noi oferte valabile pentru următoarele orașe din România: Iași, București, Timișoara, Craiova, Cluj, Sibiu, Arad și Brașov.

Te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook pentru discuții și alte materiale: www.facebook.com/GadgetMyLove.

  • Sursă: www.ziaruldeiasi.ro. Articol publicat în ediția tipărită de miercuri, 20 noiembrie 2013, nr. 274 (6799), pagina 7A.
ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: