Aplicatii care te ajuta sa renunti la obiceiurile proaste

La inceput de an, multi dintre noi facem promisiunea de a renunta la un obicei prost sau de a dezvolta unul bun. Te straduiesti, lupti… merge la inceput. Din pacate, nu dureaza mult. Renunti, mai devreme sau mai tarziu. Nu este vorba de tine. Obiceiurile sunt greu de facut si de desfacut, mai ales atunci cand incerci sa o faci de unul singur.

Aplicatii care te pot ajuta sa scapi de obiceiurile rele

S-ar putea sa ai nevoie de un sprijin virtual. Fie ca raspunzi mai bine presiunii sociale, cifrelor seci sau satirei prietenesti, exista o aplicatie care sa te tina pe calea cea dreapta. Va propunem trei astfel de aplicatii care merita incercate:

1. Way of Life

Aceasta aplicatie bazata pe cifre si statistici este proiectata pentru a te tine pe directia buna rapid si cu cat mai putin efort. Pur si simplu tastezi ce comportament vrei sa adopti (sau sa renunti la el) si apoi bifezi in fiecare zi Da sau Nu. Daca uitati sa respectati ritualul zilnic de verificare, aplicatia va trimite o notificare pentru a va reaminti promisiunea facuta.

Dupa cateva zile, aplicatia genereaza un grafic care arata progresul facut, afisat in zile sau procente. Obiceiurile se formeaza in timp, asa ca aplicatia poate consemna evolutia din ultimele 6 saptamani, 6 luni sau 2 ani.

Daca incercati sa va faceti un obicei saptamanal, puteti utiliza butonul albastru de Skip astfel incat sa nu acumulati ”buline” rosii zilnice care semnaleaza comportamentul nepotrivit. Varianta gratuita pentru iPhone este perfect functionala, dar este limitata la trei obiceiuri. Daca vrei sa scapati de mai multe, aveti optiunea cu plata.

2. Lift

In locul cifrelor seci, Lift propune ajutorul oferit de comunitate. Exista un grup pentru aproape fiecare obicei, grup care va poate ajuta sa va respectati promisiunea, apeland la obiceiuri mai usor de respectat. De exemplu, “Vreau sa slabesc 3 kilograme” se va transforma in ” Mananca zilnic un fruct, timp de 21 de zile”. Pentru a inregistra progresul facut, apasati butonul mare si verde. Ai ratat obiectivul la mustata? Lift iti va spune sa uiti esecul si sa sa-ti bati recordul data viitoare.

Cu o atitudine pozitiva si bazandu-se pe incurajare, Lift iti va cere sa te tii de un obicei timp de sapte zile. Daca poti urma planul timp de o saptamana, atunci este pe drumul cel bun in incercarea de a dobandi un obicei sau a renunta la el. Aplicatia este gratuita pentru iPhone si dispozitivele Android.

3. Carrot

Hai sa jucam un joc. Se numeste: ” Nu fi un ratat!” Asa au ales dezvoltatorii sa-si  prezinte aplicatia intregii lumi. Este o aplicatie cu atitudine.

Desi proiectat ca o traditionala lista cu lucruri de facut , Carrot va poate ajuta sa renuntati sau sa pastrati un obicei fluturand in fata voastra recompense ( aka morcovi). Cand atingeti un obiectiv primiti puncte, pe care le puteti utiliza pentru a debloca anumite caracteristici, a cumpara coduri care va permit sa trisati sau va ofera acces la o pisica virtuala… o pisica pe care o puteti imbraca in costul de pirat.

Da, pe bune.

Cand sunteti delasatori, Carrot se infurie si incepe sa va trimita mesaje furioase. Daca sunteti extrem de competitivi si raspundeti bine la  sistemul cu pedepse si recompense si atunci asta este aplicatia potrivita. Este disponibila pe iPhone si iPad la pretul de 1,99 USD.

Sursa: entrepreneur.com; Foto: appspocket.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: