aparat_01, prezentare si dezbatere despre film si muzica experimentala

aparat_01

Luno, in colaborare cu Institutul Francez Iasi lanseaza primul eveniment din cadrul proiectului .aparat, eveniment ce va avea loc in Sala Teatru CUB pe data de 19 mai 2014, incepand cu ora 20.00.

.aparat este o platforma de productie si diseminare a unor forme de cunoastere avansata in domeniile filmului documentar, de fictiune si experimental, cu conexiuni in domeniul muzicii experimentale, coregrafiei contemporane si performance-art.

Primul eveniment sub egida .aparat vrea sa amplifice pasiunea si actiunea din pasiune a individului de azi. In context iesean, de-a lungul timpului, s-au format din diverse istorii culturale si rezistente urbane, utopii personale care s-au disipat pe parcurs si care se cer revendicate.

Aceasta editie aduce in prim plan muzica rock a mai multor generatii, prin intermediul filmului documentar, al poeziei si al interpretarii muzicale experimentale. Translarea sunetului in alte forme si formate de expunere artistica are ca scop conectarea mai multor dimensiuni temporale si sociale de catre generatii diferite si aparent conflictuale. Aceasta traversare a mediilor si generatiilor canalizeaza pasiunea indiviozilor si catalizeaza importanta si nevoia de actiune prin pasiune pentru a putea construi mai departe noi istorii urbane.

.aparat_01 va debuta cu premiera filmlui artistului Matei Bejenaru, ”Trupa fara nume”, un  documentar care “vorbeste despre asumarea libertatii in timpul comunismului, despre spiritul tanar al generatiei rock ajunsa acum la cea de-a treia varsta, despre pasiune si despre forme atipice de viata“, dupa cum spune autorul lui.

Dupa proiectia de film, agenda evenimentului continua cu o discutie alaturi de autorul si protagonistii filmului (Sorin Dorneanu si Emil Raducanu), moderata de Dan Daia (Institutul Francez Iasi), cu un recital de poezie “Cantofabule”, in lectura actorului Octavian Jighirgiu si se incheie cu un experiment muzical-vizual realizat de Vlad Vartosu(Pinholes) si LUNO.

Intrarea la eveniment este libera, in limita locurilor disponibile.

Producator: LUNO; Partenerii proiectului: Institutul Francez; Partenerii evenimentului: Teatrul National ”Vasile Alecsandri” Iasi

INFO

www.facebook.com/proiect.aparat

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: