ANUL Z3RO la Ateneul din Iasi

Fundația Colegiului Național de Apărare – sucursala Iași vă invită să participați pe 24 ianuarie – de la ora 14.00 la evenimentul ARMATA ȘI UNIREA (1859 – 2019). În cadrul evenimentului, Compania ieșeană de artă ”Atelierul lui Geppetto ”prezintă spectacolul de teatru ANUL Z3RO, bazat pe mărturii, poezii și scrieri ale soldaților din primul război mondial.

Context. Evenimentul ARMATA ȘI UNIREA (1859 – 2019) este creat pe fondul sărbătoririi a 160 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor române, Moldova și Țara Românească, de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, în 1859. De asemenea, evenimentul este desfășurat la doar două luni după ce România a sărbătorit 100 de ani de stat modern, unificat.

ANUL Z3RO este un spectacol de teatru, produs în vara anului 2018, ce este bazat pe mărturii, poezii și scrieri ale soldaților din primul război mondial și a fost creat în cadrul proiectului cultural History Village Tour, co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național, în sesiunea II/2018, la aria Proiecte dedicate Centenarului.

Spectacolul a avut reprezentații în zece localități din județul Iași și reunește efortul artistic al regizorului Alex Iurașcu, al scenografului Titus Ivan și al actorilor Adnana Bolea, Alexandra Bandac, Andreea Olaru, Bogdan Bortă.

Durată spectacol: 60 de minute.

INTRARE

Intrarea în cadrul evenimentului este liberă, dar fiindcă locurile sunt extrem de limitate, vă puteți face rezervare accesând formularul docs.google.com/forms.  AG – spectacol potrivit tuturor categoriilor de vârstă.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

PE ACEEASI TEMA:

Teatrului Municipal “Bacovia” prezinta ”Omul care a vazut moartea”

Folk de colecție – Șeicaru, Bertzi și Socaciu

Comedia „1+1=3” se joaca in Piata Unirii

”Captivă în întuneric” – spectacol coregrafic

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Jazz [& Etno Rock & Muzică De Film] În Copou © AUD Band

Acaju LIVE – Lucia

Teatrul XL va invita la spectacolul ”Coincidente”

Expoziţia colectivă de fotografie “Rădăcini” vernisată in Sicilia

Scrie un comentariu: