ANUL Z3RO la Ateneul din Iasi

Fundația Colegiului Național de Apărare – sucursala Iași vă invită să participați pe 24 ianuarie – de la ora 14.00 la evenimentul ARMATA ȘI UNIREA (1859 – 2019). În cadrul evenimentului, Compania ieșeană de artă ”Atelierul lui Geppetto ”prezintă spectacolul de teatru ANUL Z3RO, bazat pe mărturii, poezii și scrieri ale soldaților din primul război mondial.

Context. Evenimentul ARMATA ȘI UNIREA (1859 – 2019) este creat pe fondul sărbătoririi a 160 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor române, Moldova și Țara Românească, de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, în 1859. De asemenea, evenimentul este desfășurat la doar două luni după ce România a sărbătorit 100 de ani de stat modern, unificat.

ANUL Z3RO este un spectacol de teatru, produs în vara anului 2018, ce este bazat pe mărturii, poezii și scrieri ale soldaților din primul război mondial și a fost creat în cadrul proiectului cultural History Village Tour, co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național, în sesiunea II/2018, la aria Proiecte dedicate Centenarului.

Spectacolul a avut reprezentații în zece localități din județul Iași și reunește efortul artistic al regizorului Alex Iurașcu, al scenografului Titus Ivan și al actorilor Adnana Bolea, Alexandra Bandac, Andreea Olaru, Bogdan Bortă.

Durată spectacol: 60 de minute.

INTRARE

Intrarea în cadrul evenimentului este liberă, dar fiindcă locurile sunt extrem de limitate, vă puteți face rezervare accesând formularul docs.google.com/forms.  AG – spectacol potrivit tuturor categoriilor de vârstă.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

PE ACEEASI TEMA:

Cei trei purcelusi @Ateneul din Iasi

Carmen, o tragedie andaluză / FOI 2019

Ateneul Național din Iași vă invită la o nouă PREMIERĂ! „O scrisoare pierdută”, regia Ovidiu Lazăr – aceeași piesă, două interpretări total diferite

Hansel si Gretel @Ateneul din Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

”Călătorie la 1900”: Gesturi de noblețe

Centenarul Sfârşitului Războiului de Întregire a Neamului

Black Glue – YOLO

Nou val de confirmări la Fall in Love Festival: Underworld, De La Soul, Robin and The Backstabbers, Soundopamine, Karpov not Kasparov și Otherside

Scrie un comentariu: