Antologia ”111 cele mai frumoase poezii ale generatiei ’80” se lanseaza la Targul Gaudeamus

111-cele-mai-frumoase-poezi

Sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 17.00, Generația ’80 vă dă întâlnire la standul editurii Nemira din cadrul Targului Gaudeamus, odată cu lansarea antologiei ”111 cele mai frumoase poezii ale generației ’80”, coordonată de criticul Cosmin Ciotloș.

Nu ratați ocazia să îi cunoașteți și să luați autograf de la Mircea Cărtărescu, Magda Cârneci, Denisa Comănescu, Bogdan Ghiu, Florin Iaru, Ion Bogdan Lefter, Doru Mareș și mulți alții!

Antologia cuprinde texte semnate de: Mircea Cărtărescu, Magda Cârneci, Traian T. Coșovei, Denisa Comănescu, Bogdan Ghiu, Florin Iaru, Ion Bogdan Lefter, Ion Mureșan, Alexandru Mușina, Mariana Marin și mulți alții, cu Mircea Ivănescu ca guest star.

Prefața și cronologia sunt semnate de Cosmin Ciotloș, asiduu recenzent al poeților optzeciști, care fac și obiectul tezei sale de doctorat. Selecția cuprinde nu mai puțin de 29 de autori, iar corpusul care rezultă este relevant pentru aerul special (poate puţin retro) al poeziei generaţiei optzeci.

Fiecare grupaj de poezii poate fi un tip de best of individual , dar numai împreună dau o versiune integratoare a momentului istoric al optzecismului.

Am preferat să merg pe mâna mea și să restitui, atât cât m-au ţinut puterile și gustul, ceea ce eu consider că poate fi un corpus relevant pentru aerul special (poate puţin retro) al poeziei generaţiei optzeci. Nu al câte unui autor, ci al generaţiei. Luaţi separat, fiecare ar putea oferi suficient material pentru câte un best of individual (ceea ce s-a și întâmplat deja în unele cazuri). Altceva m-a interesat pe mine: să ofer o versiune integratoare a acestui moment istoric. Un all star game în care nu neapărat performanţa să conteze, ci spectacolul și spiritul de echipă. Am făcut-o cu buna-credinţă cu care, în a doua jumătate a secolului al nouăsprezecelea, personajele din înalta societate își alcătuiau așa-numitele albume de versuri….” Cosmin Ciotloș

În colecția 111 cele mai frumoase poezii au mai apărut la editura Nemira antologii cu poeme semnate de Nichita Stănescu, Emil Brumaru, Petru Creția, Cezar Ivănescu, Ștefan Augustin Doinaș și George Bacovia.

INFO

Editura Nemira

nemira.ro

PE ACEEASI TEMA:

Lansare de carte: Miklós Bánffy „Trilogia Transilvană” Numărați I. Cumpăniți II. Răzlețiți III

Intalnire cu Eugen Simion la Academia Romana – Filiala Iasi

Lansare de carte la Muzeul Unirii din Iași: „Taifas… cu prietenii”, de Rodica Rodean

Lansarea volumului ilustrat și a aplicațiilor Iași Multicultural

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Pizzeria Favola: locatie cu specific napoletan, in Palas

S-a dat startul editiei 2020 a a programului de internship „Rising Stars at IULIUS”

Un film ca un selfie cu prietenii: Matthias & Maxime al lui Xavier Dolan

Seară muzeală „ION H. CIUBOTARU – OCTOGENAR” la Muzeul Etnografic al Moldovei

Scrie un comentariu: