”Anotimpurile mele ” – concert Tudor Gheorghe

anotimpurile-mele

Cu certitudine cea mai de succes serie de spectacole iubite de publicul român din ultimii ani este seria ”Anotimpurilor poeziei românești” a Maestrului Tudor Gheorghe. Și dacă fiecare anotimp a fost celebrat alături de mii și mii de spectatori din toată țara în toți acești ani a venit vremea să putem sărbători toate cele patru anotimpuri, printr-un regal unic oferit de Maestrul Tudor Gheorghe publicului spectator iesean.

Mai adăugați acestui super spectacol o orchestră simfonică și un cor și veți avea cu siguranță imaginea de ansamblu a unui proiect unic, atât prin anvergura sa temporală, în creația maestrului Tudor Gheorghe, cât și prin ineditul acestei sinteze a Anotimpurilor, într-un singur concept cu o producție pe măsură, în care dirijorul Marius Hristescu a adaptat cele mai frumoase partituri acestui proiect.

Concertul ”Anotimpurile Mele” va avea loc duminică, 9 noiembrie 2014, ora 18:00 și luni, 10 noiembrie, ora 19.00 la Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” din Iași iar biletele s-au pus deja în vânzare.

De fiecare dată când îl ascult – și asta se întâmplă des – Tudor Gheorghe îmi confirmă bănuiala că poezia românească – populară și cultă – poate mișca munții. (…) Problema mea inhalând prin toți porii melodia ființei sale, este cum să-mi stăpânesc o lacrimă de dragoste, admirație și mândrie că poate exista acest fenomen pe care, vorba lui Grigore Vieru, îmi e mai ușor să-l pup.” spunea Marin Sorescu despre fenomenul Tudor Gheorghe.

Tudor Gheorghe despre spectacol: ”Prin varietatea tematică, prin perfecțiunea stilistică, prin frumusețea exprimării atâtor sentimente umane, poezia românească n-are nevoie de artificii spre a fi pusă în valoare în toată splendoarea ei. Dar într-o vreme când e citită din ce în ce mai puțin, m-am gândit că n-ar strica s-o îmbrac într-o haină de gală și s-o ofer spre admirație la cât mai mulți degustători de frumos. Așa au apărut pe rând cele patru anotimpuri ale poeziei românești cântate în acompaniamentul unei orchestre simfonice și a unui cor academic. Fiecare ”anotimp” având cum e și normal, ritmul și culoarea lui. În fiecare spectacol, fie Primăvara, fie Toamna, Vara sau Iarna, sunt presărate bijuterii poetice sau muzicale.Când m-am hotărât să fac acest spectacol – ”Anotimpurile mele” – nu m-am gândit decât ce poeme voi nedreptăți, lipsindu-le de întâlnirea cu publicul care le-a îndrăgit deja în reprezentațiile cu fiecare anotimp. Voi primi mustrări din partea multor prieteni care vor fi mâhniți că n-am cântat cutare sau cutare poezie. Vor avea dreptate, dar ce pot face? Credeți-mă că-mi va fi greu să aleg. Fiți siguri că voi încerca să vă mulțumesc pe toți. Dar…vorba lui Caragiale: ”Ce păcat, că nu se poate cu de toate”.

BILETE

Pret bilet: 120 lei si 100 lei. Rezervari bilete pentru spectacole la telefon: 0749 052 323. Biletele se pot cumpara de la casieria Casei de Cultura a Studentilor.

INFO

Teatrul National Iasi

Str. Agatha Bârsescu nr. 18

www.teatrulnationaliasi.ro

PE ACEEASI TEMA:

Unlocka @Underground Pub

Tudor Gheorghe aduce ”Iarna Simfonic Aniversar” la Iasi

Tudor Gheorghe in concert: “Vara simfonic aniversar”

”Regal Vienez”: Concert Extraordinar de Craciun la Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: