Anima-te #1 la Legumesti

anima-te 1

În perioada iulie – august Mai Bine realizeaza o serie de ateliere săptămânale la Legumești, prin care vor să împărtășeasca cunoștințele acumulate și să se bucure împreună cu voi de experiența de a construi cu materiale naturale.

Veti contribui astfel la ridicarea serei ecologice Legumești, un proiect comunitar pe care îl dezvoltă cu scopul de a multiplica și de a împărți semințe naturale, tradiționale, precum și semințe ale cunoașterii.

Atelierele vor avea loc pe perioada a câte două zile fiecare, vinerea și sâmbăta (în funcție de condițiile meteo, aceste zile pot varia), și vor începe la ora 10.00, urmând a dura cât va vor ține puterile și voia bună.

Pentru primul atelier # Animă-te, care va începe vineri, 1 iulie, la ora 10.00,  initiatorii si-au propus să petreceti ceva mai mult timp împreună pentru a va cunoaște mai bine și pentru a avea răgaz să va bucurati de sunetele și culorile naturii.

Fie că poți veni de dimineață, fie că poți ajunge începând de vineri după-amiază, ia cu tine un cort (le mai și împărțim, de nu ai), un sac de dormit, castron și tacâmuri pentru mâncare și un bidon reutilizabil pentru apă și hai să ne bucurăm de priveliștea oferită de un „hotel” cu milioane de stele.

A doua zi începeti să lucrati împrospătați de timpul petrecut departe de viața urbană agitată.

Ce isi propun organizatorii să faca în aceste două zile: finalizarea soclului din saci cu piatră, continuarea pereților din cob, tencuială, realizarea unor curbe de nivel, finalizarea sobei în aer liber și a toaletei (avem o toaletă alternativă, însă lucrăm pentru a avea una accesibilă, în vecinătatea serei). Vor împărtăși din cunoștințele adunate, așadar experiența în construcții naturale nu este necesară, ba dimpotrivă, esti provocat să înveți prin a face.

Va fi asigurata câte o masă de prânz pentru zilele de vineri și sâmbătă, iar pentru cei care vor sta peste noapte, se vor asigura ingredientele necesare pentru a găti împreună o mâncare bună, la ceaun, vineri seară și un mic-dejun copios, sâmbătă dimineață.

Atelierul este gratuit, însă dacă vrei să participi, atunci e musai să completezi acest formular până joi, ora 20.00, pentru o organizare eficienta: docs.google.com

Veniți cu haine adecvate, cu ceva pe cap pentru a vă proteja de soare, cu voie bună și dorință de a trăi în armonie cu natura, cât și cu tine și cei din jur!

INFO

Legumesti

www.facebook.com/legumesti

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: