Andrei Pleşu sustine o conferinta la Teatrul Naţional

Afis lansare carte Plesu_2013

AUTOR: Liliana GÎNJU

Îndrăgitul scriitor Andrei Pleşu va conferenţia la Iaşi pe tema parabolelor lui Iisus, la invitaţia Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Evenimentul va fi găzduit de Teatrul Naţional „V. Alecsandri”, joi, 28 martie, de la ora 19.

Tot atunci, Andrei Pleşu va lansa cartea „Parabolele lui Iisus. Adevărul ca o poveste”, apărută în 2012 la Editura „Humanitas” şi distinsă cu premiul Uniunii Scriitorilor din România. Volumul a fost catalogat drept unul ieşit din comun, o analiză despre parabolele din cele patru evanghelii, realizată din prisma unui om care nu este nici teolog, nici liber cugetător.

În cartea de faţă, va fi vorba despre poveştile spuse de Iisus, în efortul Lui de a-i familiariza pe cei din jur cu metabolismul împărăţiei Sale. Sarcina pe care şi-o asumă e imposibilă, aşadar e pe măsura divinităţii Sale: are de vorbit despre lucruri inevidente, are de oferit ajutor, fără să cadă în reţetă şi abuz doctrinar, şi are de dat nu doar materie de reflecţie, ci şi motivaţie de viaţă, suport existenţial”, arată autorul în prefaţa cărţii.

Ieşenii interesaţi îl pot asculta pe Andrei Pleşu fără a plăti bilet de intrare la eveniment. Evenimentul va fi transmis in direct pe portalul doxologia.ro

INFO

www.doxologia.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

2 comentarii la “Andrei Pleşu sustine o conferinta la Teatrul Naţional”

  1. Rusine says:

    Organizarea a fost o bataie de joc. Tot institutul de teologie a venit cu rezervari gata facute, cu familie, cu rude, cu copii mici, ceilalti au ramas sa bata din buze. Era normal sa spuna de la inceput ca intalnirea se adreseaza categoriei mentionata mai sus si sutele de oameni care au ramas batjocoriti pe dinafara ar fi ramas acasa. A fost o noua mostra de dispret, aroganta si nesimtire a reprezentatilor bisericii ortodoxe, ca organizatori.

Scrie un comentariu: