Andreea Esca lanseaza o carte a amintirilor la Iasi: “Ce-am facut cand am tacut”

Librăria Humanitas din Iaşi (Piaţa Unirii nr.6) este gazda lansării bestsellerului Humanitas la Bookest 2014 Ce-am făcut când am tăcut de Andreea Esca de la sfârşitul acestei săptămâni. Vă aşteptăm sâmbătă, 5 iulie, ora 13:00 pentru o întâlnire cu Andreea Esca şi prof. univ. dr. Daniel Condurache.

Lansarea oficiala a cartii a avut loc la Bucuresti, in cadrul Salonului International de Carte Bookfest, la standul editurii Humanitas.

Jurnalista in varsta de 42 de ani prezinta in acest nou volum omul din spatele pupitrului de stiri. Andreea Esca marturiseste ce o echilibreaza in viata personala si ce o ajuta sa-si mentina la cele mai inalte standarde profesionalismul si dedicarea.

In “Ce-am facut cand am tacut”, ea vorbeste deschis si surprinzator de sincer despre subiecte si momente intime din viata personala. Andreea isi reaminteste despre activitatea ei sportiva, mai exact cei zece ani de inot, despre rigurozitatea si dragostea cu care a fost crescuta de catre parinti si bunici, despre inceputurile ei in televiziune si despre intalnirile providentiale care i-au marcat viata: “A fost important, chiar decisiv, faptul ca am aparut o data cu ProTV-ul, care, dupa parerea mea, a insemnat un moment de revolutie in media din Romania. Nu numai ca aparusem pentru prima data ca imagine a unei noi generatii, sa zicem, dar devenisem purtatorul de mesaj si de imagine al unui nou tip de televiziune”.

andreea-esca-iasi-foto-studioMai mult, Andreea Esca marturiseste ca a refuzat multe oferte in favoarea ProTV: “Ma simt foarte bine la ProTV (…). Din punctul meu de vedere, e mai important sa fii multumit, sa te simti bine acolo unde esti si sa-ti placa mult oamenii cu care lucrezi”.

In plus, Andreea povesteste despre preferintele sale in materie de vacante, moda si gadget-uri, despre prieteni vechi si noi si despre Romania: “Romania noastra are niste hibe, dar in acelasi timp dispune de-un sarm extraordinar. Probabil ca pentru asta nu abandonam si pentru asta suntem inca aici”.

In recenzia dedicata acestui volum, Cristian Tudor Popescu subliniaza ca aceasta carte o ajuta pe Andreea Esca sa paseasca “dincoace de ecran, printre noi”. Jurnalistul completeaza: “Andreea Esca este stirea Romaniei. Sunt generatii care au crescut cu ea in minte, pe ecranul ProTV. insa o jurnalista de stiri profesionista nu le vorbeste oamenilor cu chiar cuvintele ei. Oricat ar fi de atasanta, trebuie sa ramana si impersonala, sa nu lase sa se vada prea mult dincolo de chip si voce. in cartea aceasta, Andreea Esca simte nevoia sa ne spuna cuvintele ei. Sa ne transmita stiri despre ea si despre oameni, altfel decat la televizor”.

Radu Paraschivescu considera ca acest volum este un “autoportret din cuvinte (…). ‘Ce-am facut cand am tacut’ e un portret atipic, si asta nu doar fiindca frazele tin loc de culori. E atipic si fiindca Andreea Esca nu-si falsifica amintirile si viata. E sincera, cordiala, sensibila. Prefera sa fie autentica in loc sa-si dea cu fard pe viata. isi pastreaza anumite candori si nu se sustrage nostalgiilor. Scrie neimpovarata de propriul brand, ci inveselita de gandul ca le poate spune si altora povesti despre copilarie, adolescenta si prima iubire”.

Andreea Esca nu este la prima lansare editoriala, dupa ce, in 2002, a publicat cartea “Buna seara, Romania, buna seara, Bucuresti”.

Sursa: www.stirileprotv.ro.

CUMPĂRĂ

Pret: 32 lei

Titlu: Ce-am făcut când am tăcut
An aparitie: 2014
Ediție: I
Pagini: 224
Format: 13×20 cm
Domeniu: memorialistică & diaristică
Autor: Andreea Esca

INFO

Facebook – Andreea Esca Oficial

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: