Ancora: Festival concurs de scurtmetraje @Colegiul „Sf. Nicolae” Iași

ancora---16-mai

Colegiul „Sf. Nicolae” din Iași organizează un Festival-Concurs de scurtmetraje numit „Ancora” si te invita sa te inscrii pana pe data de 16 mai 2016.

Concursul se adresează tuturor elevilor, studenților, amatorilor dar și iubitorilor de film ce doresc să își exprime ideile, gândurile, mesajul, prin intermediul artei cinematografice, prin înscrierea și prezentarea creațiilor artistice într-un cadru organizat, de către Colegiul ”Sfântul Nicolae” (Colegiul).

De asemenea, acest concurs de scurt metraje se află la prima ediție. Competiția cuprinde anul acesta o singură secțiune: Film de scurtmetraj.

Această secțiune va cuprinde creații artistice, cinematografice, cu o durată de maxim 15 minute, participanții având libertate deplină în ceea ce privește conținutul filmului, însă trebuie să se țină cont de tema concursului. Conform hotărârilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române,  anul acesta este ”Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox”. Tema acestei ediții: Tineri, motor, acțiune! Motto-ul temei: Sfaturi de la tine pentru tineri. La această secțiune va fi punctată originalitatea, modul artistic de realizare (scenariu, efecte, regie, modul de interpretare al actorilor, ș.a.m.d.).

Concursul se va desfășura în două etape:

1.    Etapa de trimitere a materialelor 4 aprilie – 16 mai (data poștei) : Echipele împreună cu îndrumătorii lor pot aplica în cadrul acestei competiții până la această dată. Orice creație artistică venită la sediul Colegiului după această dată este respinsă. Există o excepție: doar pentru motivele bine întemeiate, și cu acordul juriului, materialele vor putea fi înscrise după data limită.

2.    Etapa de selecție 16 – 24 mai: cele mai reprezentative creații artistice vor fi selectate de către juriu iar realizatorilor li se vor comunica participarea la finala ANCORA. Ei vor primi toate detaliile și informațiile necesare din partea organizatorilor.

3.    Seara de premiere 28 mai 2016: Seara de concurs se va desfășura în sala Juventus a Colegiului ”Sfântul Nicolae”.

INSCRIERE

Inscrierile se fac pana pe data de 16 mai 2016! Mai multe detalii si regulamentul le puteți găsi și pe pagina de prezentare a concursului: www.colegiulsfantulnicolae.ro/ancora

INFO

Colegiul ”Sfântul Nicolae” Iasi

Str. Agatha Bîrsescu, nr. 9, Iași, cod 700074, jud. Iași

E-mail: contact@colegiulsfantulnicolae.ro

www.colegiulsfântulnicolae.ro/ancora

FB: www.facebook.com/colegiulsfnicolae

www.facebook.com/Ancora-Festival-concurs-de-scurt-metraje

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: