ANCAAR Iasi – expozitie nationala si sesiune de prezentare

Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (A.N.C.A.A.R.) – Filiala Iași anunță organizarea „Expoziției Naționale de obiecte și lucrări realizate de persoane diagnosticate cu autism” și a „Sesiunii de prezentări de Modele de Bune Practici în intervenția asupra persoanei diagnosticate cu autism”, în perioada 21 – 22 aprilie 2016, la Hotel Ramada, începând cu 21.04.2016, între orele 16:00 și 18:00 iar pe 22 aprilie între 9:00 și 16:00.
baner2sutaAceste activități au scopul de a promova serviciile oferite de cele peste 15 organizații participante, din întreaga țară și de a prezenta modelele de intervenție pe care acestea le utilizează în practica de zi cu zi. Și-au anunțat participarea: Asociația Autism Baia Mare, Asociația Părinților Copiilor cu Autism din județul Botoșani, Fundatia Univers Plus Piatra Neamț, Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual, ANCAAR filiala Arges, Asociația de Sprijin pentru Părinții și Copiii cu Autism Galați, Asociația Puzzle România, Fundația Romanian Angel Appeal, Star of Hope România, Asociația pentru Noi Bârlad, Asociația Mereu Împreună 2008 Dorohoi, Salut Prieteni Pascani. La standuri vor fi oferite informații suplimentare despre aceste organizații, privind serviciile, beneficiarii, activitățile, tehnicile utilizate în realizarea exponatelor, celor care sunt interesați.

Cel puțin 50 de reprezentanți din ONG-uri active în domeniul furnizării de servicii adresate persoanelor cu dizabilități din România, reprezentanți ai autorităților publice locale cu atribuții în acest domeniu, din județul Iași, aparținători ai unor persoane afectate de tulburări din spectrul autist, au fost invitați la sesiunea de prezentări de modele de bune practici.

Evenimentele fac parte din Campania Publică derulată cu prilejul Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului pentru a informa și sensibiliza opinia publică, față de persoanele afectate de TSA și pentru a asigura o cât mai mare vzibilitate problematicii menționate.

Campania este una dintre activitățile principale, ale proiectului „Servicii specializate inovative pentru copii și tineri cu autism și aparținători ai persoanelor cu dizabilități din județul Iași”, implementat de ANCAAR Iași, în perioada: ianuarie – decembrie 2016, în parteneriat cu Fundația Serviciilor Sociale Bethany și Fundația Ancora Salvării.

 

Acest proiect este adresat copiilor și tinerilor diagnosticați cu autism din județul Iași, precum și specialiștilor din sectorul ONG care lucrează în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități și este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Între obiectivele acestuia se regăsesc promovarea și creșterea credibilității serviciilor furnizate de ONG-urile din Romania, către beneficiari afectați de autism și aparținători ai acestora.

INFO

ANCAAR Iasi

www.ancaar-iasi.ro

www.facebook.com/ancaariasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: