”Amintiri din epoca de scoala”, de Mihaela Michailov / FITPTI 2016

 

amintiri din epoca de scoala

Centrul de Teatru Educațional Replika București va invita marti, 11 octombrie 2016, de la ora 19:00, Teatrul Luceafarul  pentru a urmari spectacolul de teatru AMINTIRI DIN EPOCA DE ȘCOALĂ, de Mihaela Michailov, spectacol prezentat in cadrul FITPTI 2016.

Dacă fiecare copil ar putea să spună ce gândește fără să-i fie teamă că greșește, dacă Miorița n-ar fi mereu despre transhumanță, dacă istoria n-ar fi scrisă mereu de cei care au puterea, dacă ipotenuzele, catetele, Horea, Cloșca și Crișan, șesurile și podișurile, dacii și romanii, Ana cu merele ei și Călin file din poveste s-ar întâlni undeva în mințile noastre și-am înțelege de ce le învățăm, atunci poate că școala ar fi despre fiecare dintre noi. Despre poveștile și întrebările noastre care n-au loc în școli în care ce trebuie să-nvățăm ne reprezintă prea puțin. Despre tot ce simțim și tot ce gândim în instituții care ne vor, adesea, cuminți, dresați și supuși.

Amintiri din epoca de școală este spectacolul rememorării unor fragmente de istorie personală, unor întâlniri cu noi mici, cu noi la școală, în bănci și la tablă, cu fricile, greșelile, tăcerile și așteptările noastre, cu minutele în care am visat cai verzi pe pereții claselor în care profii și profele ne-au ridicat în picioare pentru că n-am fost atenți. Pentru că n-am fixat ecuația. Pentru că n-am dat răspunsul corect. Pentru c-am vorbit neîntrebați. Pentru că ne-am uitat la lună în loc să ne uităm la tablă.

Distribuția: Katia Pascariu și Alexandru Potocean. Regia: Radu Apostol. Scenografie: Maria Mandea. Coregrafie: Paul Dunca. Muzica: Jak Neumann. Foto: Vlad A. Arghir. 10+

BILETE

Biletele pentru reprezentațiile din FITPTI pot fi achiziționate online (bilet.ro) sau de la casieria Teatrului Luceafărul. Pentru spectacolele de seară, prețul este 30 lei; elevii, studenții, pensionarii și șomerii beneficiază de bilete cu 10 lei. La spectacolele pentru copii, prețul unui bilet este 8 lei.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Fondat: 1949, Finanţator: Consiliul Judeţean Iaşi

Adresa: str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web: www.luceafarul-theatre.ro‎

FB: www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: