Amiaza Culturală Bucovineană, concert de binefacere și prelegere istorică, la BCU Iași

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași are deosebita plăcere de-a vă invita la manifestări culturalo-artistice ce au loc în această perioadă în cadrul instituției.

Amiaza BucovineanaDuminică, 23 noiembrie 2014, de la ora 11, în Sala „B.P. Hașdeu” a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași, are loc ediția a LX-a a manifestării „Amiaza Culturală Bucovineană”, organizată de Societatea pentru Cultură și Literatură Română în Bucovina – Filiala Iași și Cenaclul  „Nectarie” – Vama – Bucovina.

Din program:

Lansări  de carte:

– Sorin Cotlarciuc, Pelerinul. Sonete euharistice, Editura Pim, Iaşi, 2014;

– Sorin-Constantin Cotlarciuc, Meandrele destinului, Editura Pim, Iaşi, 2014.

Recită din versurile autorului: Constantin Moldovan (Mănăstirea Humorului).

Invitaţi: Vasile Diacon, Mihai Ghenghea, Vasile Larco, Emilian Marcu, Valeriu Stancu. Moderator: Liviu Papuc.

 Poster_KAI BRODERSEN TALK_24.11.14 Luni, 24 noiembrie 2014, de la ora 17.30, în Sala „B.P. Hașdeu” a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași, are loc prelegerea „How Caesar Made Britain an Island” susținută de prof. dr. Kai Brodersen (Universitatea Erfuhrt, Germania), despre contextul geografic și istoric care a condus la schimbarea percepției Imperiului Roman asupra Britaniei ca insulă, odată ce Iulius Caesar a eșuat să o cucerească.

Evenimentul este organizat de Institutul de Arheologie Iași, în parteneriat cu British Council Iași. Prelegerea va fi susținută în limba engleză, iar accesul în sală este deschis tuturor celor interesați de tema prezentată, în limita locurilor disponibile.

Kai Brodersen este specialist în istorie antică, teologie clasică și protestantă. În anul 2008 devine profesor de cultură antică la Universitatea din Erfurt, Germania, a cărui președinte este și în prezent.

Cariera sa în cercetare s-a concentrat pe istoriografia și geografia greacă și romană, inscripții, oracole și texte miraculoase și istorie economică. Redactor la revista științifică Historia, membru al Consiliului Consultativ European al Princeton University Press și membru al Academiei de Științe Saxone din anul 2014, Prof. dr. Kai Brodersen se bucură de o vastă experiență britanică, în calitate de fost bursier al universităților Newcastle, St. Andrews, Royal Holloway, University of London și St. John’s College din Oxford.

afis Concert BethanyMiercuri, 26 noiembrie, începând cu ora 19, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași, are loc cea de-a IV-a ediție a tradiționalului concert de binefacere Camerata Anima organizat de Fundația Bethany.

Dirijor: George Hariton. Solist: Filip Papa

În program: Wolfgang Amadeus Mozart – Divertisment în Re Major K.V.136, Luigi Boccherini – Concert pentru Violoncel, Franz Schubert – Simfonia nr. 5.

Evenimentul are ca scop strângerea de fonduri pentru sprijinirea copiilor defavorizaţi din mediul rural cu rezultate foarte bune la învățătură. Valoarea unei invitaţii este de 35 lei și constituie donație integrală pentru scopul social al evenimentului.
Rezervările se pot face la tel. 0232.278.535 sau prin e-mail la: iasi@bethany.ro.

DESPRE BCU IAȘI

Înfiinţată în 1835 ca bibliotecă a Academiei Mihăilene și înglobând fonduri care au făcut parte din fostele biblioteci ale Academiilor domneşti (cea mai veche, de pe la 1640, fiinţând la Mănăstirea Trei Ierarhi), Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi este o instituţie de cultură a cărei evoluţie a transformat-o într-o componentă principală a vieţii universitare ieşene de astăzi, având rolul ei distinct, în care funcţiile sale informative şi formative se împletesc cu calitatea de tezaur al miilor şi sutelor de mii de tomuri preţioase pe care le deţine în colecţiile sale.

Biblioteca „Mihai Eminescu” înseamnă tradiţie şi continuitate, un centru activ de informare, educaţie multilaterală şi valorificare a unui inestimabil tezaur.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: