Amfiteatrul Palas se inaugureaza cu spectacole ale unor mari actori romani

Vineri, 8 septembrie 2017, își deschide porțile Amfiteatrul Palas, în ansamblul multifuncțional din inima orașului. Cu ocazia inaugurării, ieșenii de toate vârstele sunt invitați la un regal al artei dramaturgice, care aduce pe scena Amfiteatrului Palas mari actori din peisajul teatral din România. „Podu`”, în regia lui Horațiu Mălăele, „Panică la Operă”, „Te iubesc, dar nu pe tine”, „Alice în Țara Minunilor” și teatru de umbre sunt spectacolele din programul week-end-ului inaugural.

Amfiteatrul Palas reprezintă o investiție de 1,2 milioane de euro a companie IULIUS, realizată în etape. Acesta are o capacitate de aproximativ 460 de locuri și va găzdui evenimente variate, de la piese de teatru, spectacole de tip muzical sau de stand-up comedy, până la teatru pentru copii, concerte de muzică şi multe alte acte artistice. Partener cultural al Amfiteatrului Palas este Raiffeisen Bank.

În perioada 8 – 10 septembrie, cu ocazia inaugurării, pe scena Amfiteatrului Palas vor fi prezenți actori îndrăgiți și își vor găsi decorul producții de referință în peisajul cultural autohton.

Vineri, 8 septembrie, de la ora 20.00, se va juca o comedie regizată de Horațiu Mălăele. „Podu`” este un spectacol plin de savoare şi umor, cu personaje interpretate de Horaţiu Mălăele, George Ivaşcu şi Meda Victor. Sâmbătă, de la ora 20.00, spectatorii vor putea descoperi atmosfera momentului în care este „Panică la Operă”. Comedia este o adaptare a regizorului Răzvan Săvescu, iar din distribuție fac parte Gelu Nițu, Alina Chivulescu, Cătălin Babliuc, Anca Dumitra, Ecaterina Ladin, Mirela Zeta, Leonid Doni și Mihai Muntenița.

Duminică, de la ora 10.00, copiii sunt așteptați la piesa „Alice în Țara Minunilor”, o producție a Ateneului din Iași, regizată de Iulian Ioan Sandu. Personajele vor fi interpretate de Cezara Fantu, Alexandra Macovei, Alexandra Paftală, Codrin Dănilă, Vlad Baba, Erica Moldovan, Dumitru Florescu, Andrei Ciobanu, Ana Hegyi, Daniel Onoae, Ionuț Gînju și Arun Cotic.

Tot duminică, de la ora 19.30, se va juca spectacolul „Te iubesc, dar nu pe tine”, semnată de Andreas Petrescu. Din distribuție fac parte Paula Chirilă, Leonid Doni, Anca Dinicu şi Andreas Petrescu.

După lăsarea serii, de la ora 21.30, publicul va putea rămâne să admire un spectacol de teatru de umbre. Trupa KINETIX, din Republica Moldova, aduce în premieră în Iași povești emoționante, spuse cu ajutorul luminii și umbrelor.

PROGRAM

PODU’
Comedie ● Vineri, 8 septembrie 2017, ora 20.00
Cu: Horațiu Mălăele, George Ivașcu, Meda Victor ● Regia: Horațiu Mălăele
Preț bilet: 100 lei

Un spectacol plin de savoare şi umor, în care un intelectual neînţeles, un îndrăgostit și o artistă „stau la coadă în faţa morţii”. Personajele se întâlnesc pe „podul sinucigaşilor”, unde aşteaptă un tren care să le pună capăt zilelor, şi fac haz de propria lor neputinţă. „Podu’” este un regal actoricesc, care transmite ideea că întotdeauna există o speranţă pentru care viaţa merită trăită, chiar și din curiozitatea de a şti ce se întâmplă mâine.

PANICĂ LA OPERĂ
Comedie ● Sâmbătă, 9 septembrie 2017, ora 20.00
Cu: Gelu Nițu, Alina Chivulescu, Cătălin Babliuc, Anca Dumitra, Ecaterina Ladin, Mirela Zeta, Leonid Doni și Mihai Muntenița
Preț bilet: 80 lei

Povestea unei seri memorabile, din 1934, în care Saunders, directorul Operei din Cleveland reușește, după lungi negocieri, să îl convingă pe cel mai mare tenor al tuturor timpurilor, faimosul Tito Merelli, supranumit Il Stupendo, să îl interpreteze pe Othello, într-o reprezentație unică.

ALICE ÎN ȚARA MINUNILOR
Teatru pentru copii ● Duminică, 10 septembrie 2017, ora 10.00
Cu: Cezara Fantu, Alexandra Macovei, Alexandra Paftală, Codrin Dănilă, Vlad Baba, Erica Moldovan, Dumitru Florescu, Andrei Ciobanu, Ana Hegyi, Daniel Onoae, Ionuț Gînju și Arun Cotic.
Preț bilet: 20 lei

O punere în scenă a poveștii scrisă de Lewis Carroll. Alice, fetița cu imaginație nestăvilită, pătrunde în două lumi fantastice, în care descoperă că nimic nu e ceea ce pare. De-a lungul celor două călătorii, Alice trece prin tot felul de întâmplări neobișnuite.

TE IUBESC, DAR NU PE TINE / TEATRU DE UMBRE
Comedie ● Duminică, 10 septembrie 2017, ora 19.30
Cu: Paula Chirilă, Leonid Doni, Anca Dinicu şi Andreas Petrescu
Preț bilet: 90 lei
Şirul de replici şi întâmplări ce te vor face să râzi cu lacrimi este declanşat de întâlnirea accidentală dintre un bărbat, însoțit de amantă, şi soția lui, aflată în compania iubitului ei. Situația scapă de sub control din momentul în care fiecare dintre cei doi încearcă să îşi ascundă perechea neoficială, iar comedia îşi intră în drepturi.

TEATRU DE UMBRE
Trupa KINETIX, din Republica Moldova, aduce în premieră în Iași povești emoționante, spuse cu ajutorul luminii și umbrelor.

BILETE

Biletele vor fi puse în vânzare începând de vineri, 1 septembrie, și pot fi achiziționate de la Centrele Info Palas Mall, valoarea acestora variind pentru fiecare spectacol în parte. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de un discount de 10%.

INFO

Palas Mall

Str. Palas 7A, Iasi

Web: www.palasmall.ro

FB: facebook.com/palasiasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: